НАЧАЛО Алткойни

Grayscale подава документи за нов фючърсен Етериум ETF

септември 20, 2023 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Grayscale подава документи за нов фючърсен Етериум ETF

Във вторник Grayscale Investments представи на Комисията по ценните книжа и фондовите борси документация за нов борсово търгуван фонд (ETF), насочен към проследяване на фючърси върху Етериум.

Този ETF е регистриран съгласно Закона за ценните книжа от 1933 г. – същата регулация, която регулира ETF за стоки и спот Биткойн (BTC). Преди това Grayscale поиска одобрение за отделен ETF за фючърси върху Етериум (ETH) съгласно Закона за инвестиционните дружества от 1940 г. – стандартната регистрация за повечето ETF, базирани на ценни книжа.

Това разграничение е значително поради факта, че SEC е дала одобрение за ETF за фючърси върху Биткойн, регистрирани и по двата закона. Това накара някои инвеститори да спекулират, че агенцията се чувства все по-комфортно с Биткойн фючърсите като цяло.

Миналата седмица бразилската инвестиционна компания Hashdex стана първата структура, която подаде заявление за ETF, свързан с фючърси върху Етериум, съгласно Закона от 1933 г.

Освен това десетина мениджъри на активи, заедно с Grayscale, са подали документи за ETF, свързани с фючърси върху Етериум, в съответствие със Закона от 1940 г. Ако бъдат одобрени, те могат да се появят на пазара през октомври.

Неотдавнашната заявка на Grayscale следва съдебно решение, според което SEC не е трябвало да отхвърля заявлението ѝ за преобразуване на нейния Биткойн тръст в спот BTC ETF. Съдебен състав определи, че Grayscale е доказала, че предложеният от нея Биткойн ETF е “съществено сходен” с одобрените BTC борсово търгувани фондове, базирани на фючърси.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Алткойн, който скочи с близо 600%, може да направи сериозен пробив нагоре

Крипто аналитикът Али Мартинез сподели положителни възгледи за Solana (SOL) на фона на забележителното представяне на актива през тази година.

декември 10, 2023 19:00 1 мин. четене

Ето кога може да очакваме началото на новия алткойн сезон

След значителния ръст на стойността на Биткойн фокусът на пазара на криптовалути се насочи към алткойните.

декември 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Топ 9 инвестиции в крипто пространството за декември 2023 година

Да сте в крак с актуалните тенденции на пазара на криптовалути е ключова стратегия за опитни и нови крипто инвеститори.

декември 10, 2023 11:01 3 мин. четене

Трейдър направи над 6,000% печалба от търговията с нова меме криптовалута

Крипто търговец привлече вниманието към забележителните си печалби в рамките само на един месец чрез търговия с нов претендент в сферата на криптовалутите – Grok (GROK), който се различава от Grok AI.

декември 10, 2023 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.