НАЧАЛО Други

Google влиза в партньорство с Reddit за иновации в сектора на AI

25.02.2024 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Google влиза в партньорство с Reddit за иновации в сектора на AI

Наскоро Reddit и Google обявиха новаторско партньорство, насочено към увеличаване на възможностите на моделите на изкуствения интелект на Google.

Сътрудничеството включва предоставяне на достъп до огромната база от съдържание на Reddit, за да се подпомогне обучението на алгоритмите за изкуствен интелект на Google. Чрез интерфейса за програмиране на данни (API) на Reddit Google вече ще има достъп до съдържание в реално време в популярния форум, което ще улесни интегрирането му в различни продукти на Google.

Като част от споразумението Reddit ще получи достъп до услугата Vertex AI на Google, която подобрява резултатите от търсенето за компании. Reddit обаче наложи ограничения върху търговския достъп до своя API, като изисква одобрение за разработчици или компании, които искат да използват данните му за търговски цели.

Новината за това партньорство се появи след съобщенията, че Reddit е сключила споразумение за обучение на стойност $60 милиона с неразкрита компания за изкуствен интелект и е обявила планове за монетизиране на използването на API. Това е първото голямо споразумение на Reddit с водеща фирма за изкуствен интелект.

През 2023 г. Google актуализира политиката си за поверителност, за да позволи използването на публично достъпни данни за обучение на AI, в отговор на правните предизвикателства, пред които беше изправена OpenAI във връзка с извличането на данни.

Междувременно Anthropic, стартъп за генеративен изкуствен интелект, преразгледа търговските си условия за ползване, като се ангажира да не използва данни на клиенти за обучение на големи езикови модели (LLM) от януари 2024 г.

Въпреки миналите разногласия Reddit и Google продължават напред с това сътрудничество, което означава значителна стъпка в областта на AI. Това партньорство отразява по-широка тенденция сред разработчиците на изкуствен интелект да разнообразяват източниците си на данни за обучение и да формализират споразумения със собствениците на съдържание за законен достъп до данните.

Тъй като Reddit се подготвя за своето първично публично предлагане (IPO), оценявано на над $10 милиарда, това партньорство с Google се очаква да предостави ценни прозрения и напредък в технологията на AI, което ще бъде от полза както за компаниите, така и за техните потребители.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Огромен ръст на крипто даренията за благотворителност

Крипто даренията трансформират американската филантропия: Над $2 милиарда са събрани през 2023 г., като 56% от водещите благотворителни организации приемат дигитални активи.

24.04.2024 10:12 2 мин. четене

БРИКС: Руски министър с важно съобщение за финансовото бъдеще на съюза

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков сподели в интервю, че страните от БРИКС обсъждат използването на трансакции със стабилни монети и на платформа за плащания в CBDC с цел подобряване на финансовата интеграция.

24.04.2024 7:00 1 мин. четене

БРИКС: Ще замени ли съюза долара с криптовалути?

Страните от БРИКС развиват смела програма за отказ от щатския долар в полза на единна криптовалута за международна търговия.

23.04.2024 16:00 2 мин. четене

Уличиха двама адвокати от SEC в неправомерни действия срещу крипто проект

Двама адвокати на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) – Майкъл Уелш и Джоузеф Уоткинс – подадоха оставка след критики от страна на федерален съдия за работата им по крипто дело, свързано с платформата DEBT Box на Digital Licensing Inc.

23.04.2024 15:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.