НАЧАЛО Други

Кога може да се очаква края на бичия пазар на акциите

24.02.2024 18:55 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кога може да се очаква края на бичия пазар на акциите

Неотдавнашният скок в цените на акциите, който често се приписва на вълнението около изкуствения интелект (AI), има по-дълбоки корени.

Въпреки че впечатляващите приходи на Nvidia дадоха старт на ралито, въздействието им се простира отвъд AI. Сектори като технологичния, здравния и индустриалния достигнаха нови върхове, а неочаквани сектори като финансовия и материалния се доближиха до върховете си. Costco Wholesale, известен с потребителските си стоки, също отбеляза рекордни стойности.

Индексът S&P 500 достигна 5,100 пункта, което представлява ръст от 2% за седмицата и 7% за годината. Според Лари Тентарели обаче продължават опасенията за широкия обхват на ралито, като само няколко акции са двигател на скока.

Първоначално подхранван от очакванията за намаляване на лихвените проценти на Федералния резерв, пазарният скок продължава въпреки забавянето на корекциите на лихвените проценти поради инфлацията. Въпреки това икономиката показва устойчивост с възстановяващите се продажби на жилища и силните корпоративни печалби, като 78% от отчитащите се компании надминават прогнозите на анализаторите.

Звездното представяне на Nvidia стимулира акциите ѝ с 16%, надхвърляйки пазарна стойност от $2 трилиона, което се отрази благоприятно на други технологични акции, свързани с AI, и привлече нови инвеститори.

Устойчивостта на пазара зависи от траекторията на лихвените проценти. Анализатори, като Сам Стовал, очакват разширяване на пазарната ширина, което зависи от навременните корекции на лихвените проценти от страна на Федералния резерв.

В заключение, макар че AI играе роля, оживлението на пазара отразява по-широки икономически показатели и настроения на инвеститорите, като вниманието се насочва към политиките на централната банка за бъдещата посока на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Топ 5 ключови стратегии за инвестиция от Уорън Бъфет

Уорън Бъфет, известен с проницателните си инвестиционни стратегии и филантропските си начинания, е натрупал богат опит в преодоляването на различни икономически условия, включително периоди на висока инфлация. 

12.04.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Китайският юан официално задмина долара в Русия

На фона на инициативите на БРИКС за дедоларизация китайският юан официално изпревари щатския долар като основна търгувана валута в Русия.

12.04.2024 17:00 2 мин. четене

Бизнесдама бе осъдена на смърт заради историческа измама за милиарди

В знаков съдебен процес в правната история на Виетнам 67-годишна виетнамска строителна предприемачка е изправена пред кулминацията на десетгодишната си разхитителна дейност.

12.04.2024 15:00 2 мин. четене

Федерални регулатори започват разследване срещу топ американска банка

Множество федерални регулатори, включително Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC), Службата на валутния контрольор (OCC) и различни служби на Министерството на финансите, разследват процедурите за проверка на клиенти на Morgan Stanley в отдела за управление на богатството за потенциални рискове от пране на пари. Това разследване следва подобна проверка на Федералния резерв.

12.04.2024 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.