НАЧАЛО Други

Coinbase получава лиценз за работа в Сингапур

октомври 11, 2022 15:49 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase получава лиценз за работа в Сингапур

Операторът на крипто борсата Coinbase обяви в понеделник, че е получил лиценз от паричния орган на Сингапур (MAS), тъй като планира да разшири дейността си в Азия.

Лицензът – принципно одобрение като голяма платежна институция – позволява на Coinbase да предлага регулирани продукти и услуги, свързани с дигитални платежни токени (ДПТ), в града-държава. Coinbase заяви, че получаването на лиценза „е важна стъпка, тъй като планираме да стартираме пълния си набор от продукти за търговия на дребно, институционални продукти и продукти на екосистемата“.

Coinbase вече е една от над дузината крипто фирми, които са получили лицензи в Сингапур, включително Paxos, Crypto.com и DBS Vickers – брокерската къща, управлявана от най-голямата сингапурска банка DBS. Лицензираните фирми са длъжни да спазват изискванията за борба с прането на пари (AML) и финансирането на тероризма (CFT) при предоставяне на крипто услуги. Конкурентът на Coinbase – Binance – се изтегли от Сингапур, след като оттегли заявлението си за лицензиране в края на 2021 г.

Забележително е, че принципните одобрения не са окончателни. Говорител на Paxos наскоро заяви, че принципният лиценз позволява на компанията да продължи дейността си в Сингапур, докато окончателното одобрение изисква допълнителна работа с регулаторите и полагане на изпит.

Coinbase счита Сингапур за център за институционален бизнес в Азия. Фирмата заяви, че Сингапур е най-добрият финансов център в Азия и третият в света след Ню Йорк и Лондон, и желае да обслужва институционални клиенти, включително банки и мениджъри на активи, тъй като те проявяват все по-голям интерес към директното инвестиране в дигитални активи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Европа: Една крачка по-близо до интегрирането на MiCA


Съобщава се, че за Coinbase вече работят 100 души в Сингапур, като продуктовите инженери формират най-голямата част от този персонал. Звеното за рискови инвестиции на Coinbase също така е инвестирало в над 15 базирани в Сингапур крипто стартъпи през последните три години и планира да продължи да подкрепя местната екосистема.

„Сингапур играе решаваща регулаторна и търговска роля в азиатско-тихоокеанския регион и извън него, и служи като наш глобален център за таланти; ние сме развълнувани да продължим да инвестираме и да изграждаме за крипто икономиката тук“, заявиха от Coinbase.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Alameda са инвестирали сериозна сума в майнинг компанията Genesis

Alameda Research, фирмата за търговия, тясно свързана с изпадналата в затруднение борса FTX, е инвестирала $1.15 милиарда в крипто миньора Genesis Digital Assets.

декември 4, 2022 11:43 1 мин. четене

Вижте 3-те най-важни истории в крипто от изминалата седмица

Сривът на криптоборсата FTX продължава да отеква в индустрията – продължаваме да виждаме новини и развития около това ключово събитие. 

декември 4, 2022 7:50 1 мин. четене

Клиентите на крипто борсата Gemini изложени на риск

Крипто борсата Gemini изглежда е последната жертва на каскадния ефект, породен от срива на FTX, последвана от неблагоприятни ефекти за BlockFi, Genesis и Digital Currency Group (DCG).

декември 3, 2022 18:24 1 мин. четене

„Заблуденият“ Банкман-Фрийд „ще прекара време в затвора“ – М. Новограц

Новограц заклейми бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд като „заблуден“ в неотдавнашно интервю за CNBC.

декември 3, 2022 16:50 1 мин. четене