НАЧАЛО Други

Coinbase получава лиценз за работа в Сингапур

октомври 11, 2022 15:49 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase получава лиценз за работа в Сингапур

Операторът на крипто борсата Coinbase обяви в понеделник, че е получил лиценз от паричния орган на Сингапур (MAS), тъй като планира да разшири дейността си в Азия.

Лицензът – принципно одобрение като голяма платежна институция – позволява на Coinbase да предлага регулирани продукти и услуги, свързани с дигитални платежни токени (ДПТ), в града-държава. Coinbase заяви, че получаването на лиценза “е важна стъпка, тъй като планираме да стартираме пълния си набор от продукти за търговия на дребно, институционални продукти и продукти на екосистемата”.

Coinbase вече е една от над дузината крипто фирми, които са получили лицензи в Сингапур, включително Paxos, Crypto.com и DBS Vickers – брокерската къща, управлявана от най-голямата сингапурска банка DBS. Лицензираните фирми са длъжни да спазват изискванията за борба с прането на пари (AML) и финансирането на тероризма (CFT) при предоставяне на крипто услуги. Конкурентът на Coinbase – Binance – се изтегли от Сингапур, след като оттегли заявлението си за лицензиране в края на 2021 г.

Забележително е, че принципните одобрения не са окончателни. Говорител на Paxos наскоро заяви, че принципният лиценз позволява на компанията да продължи дейността си в Сингапур, докато окончателното одобрение изисква допълнителна работа с регулаторите и полагане на изпит.

Coinbase счита Сингапур за център за институционален бизнес в Азия. Фирмата заяви, че Сингапур е най-добрият финансов център в Азия и третият в света след Ню Йорк и Лондон, и желае да обслужва институционални клиенти, включително банки и мениджъри на активи, тъй като те проявяват все по-голям интерес към директното инвестиране в дигитални активи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Европа: Една крачка по-близо до интегрирането на MiCA


Съобщава се, че за Coinbase вече работят 100 души в Сингапур, като продуктовите инженери формират най-голямата част от този персонал. Звеното за рискови инвестиции на Coinbase също така е инвестирало в над 15 базирани в Сингапур крипто стартъпи през последните три години и планира да продължи да подкрепя местната екосистема.

“Сингапур играе решаваща регулаторна и търговска роля в азиатско-тихоокеанския регион и извън него, и служи като наш глобален център за таланти; ние сме развълнувани да продължим да инвестираме и да изграждаме за крипто икономиката тук”, заявиха от Coinbase.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Лукашенко се обръща към съюза в отговор на санкциите

По време на срещата на Висшия евразийски икономически съвет в Москва президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази отговора на страната си за санкциите.

май 30, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC представлява заплаха от правителствен контрол според създателя на Cardano

Съоснователят на Cardano (ADA), популярната платформа за смарт договори, изрази загриженост относно дигиталните валути на централните банки (CBDC) и техния потенциал за правителствен контрол.

май 30, 2023 12:00 2 мин. четене

Директорът на Binance прогнозира големи успехи в крипто пространството през следващия бичи пазар

Главният изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути по обем на търговията очаква редица постижения в крипто индустрията през следващата бича фаза.

май 30, 2023 10:30 2 мин. четене

Как да изкарвате пари с ChatGPT

В тази статия ще видите пет начина, по които можете да използвате ChatGPT, за да печелите пари, като например създаване на съдържание, проектиране на инструменти с изкуствен интелект и др.

май 30, 2023 8:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.