НАЧАЛО Други

Доларът все още може да бъде укрепен според Goldman Sachs

май 25, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Доларът все още може да бъде укрепен според Goldman Sachs

От Goldman Sachs, известна компания за инвестиционно банкиране, изразиха оптимизъм по отношение на потенциала за засилване на щатския долар през следващия период.

Според анализаторите Майкъл Кейхил и Лекси Кантер преобладаващите пазарни оценки могат да подценят степента на възходящата траектория на щатския долар.

Наскоро те хвърлиха светлина върху влиянието на макроикономическите условия, особено на условията за кредитиране, върху валутния пазар.

Кейхил и Кантер твърдят, че противно на първоначалните очаквания кредитните условия в САЩ не са се затегнали толкова значително. Това наблюдение ги кара да смятат, че има повече възможности за укрепване на щатския долар в краткосрочен план, отколкото се оценява понастоящем от пазара.

Те подчертаха, че цялостното обезценяване на щатския долар през годината вероятно ще бъде по-ограничено, отколкото обикновено се възприема.

Все пак анализаторите предупредиха, че процесът на обезценяване на долара се очаква да бъде по-скоро постепенен, отколкото рязък, с периодични колебания по пътя.

Те обясниха тази прогноза с факта, че американската икономика има ограничен застой, което налага политиците да поддържат предпазлив подход при управлението на траекторията на валутата.

Освен това Кахил и Кантър подчертаха интересна зависимост между стойността на щатския долар и глобалния икономически растеж. Традиционно по-слабият долар се свързва със силен растеж в други части на света, а не със слаб растеж в САЩ.

Анализаторите отбелязаха, че резултатите както на Европа, така и на Китай не отговарят на по-ранните очаквания за силен растеж. Те подчертаха, че еврото, което често се разглежда като потенциален претендент за щатския долар, все още не е поело тази роля, заявявайки:

Все още чакаме претендент.

В заключение от Goldman Sachs запазват положителна перспектива за щатския долар, като смятат, че той има потенциал да се укрепи допълнително.

Анализаторите подчертаха важността на отчитането на макроикономическите фактори, особено на условията за кредитиране, при оценката на траекторията на валутата.

Макар да отчитат вероятността от случайни неуспехи, те предвиждат по-скоро постепенно обезценяване, отколкото рязък спад и подчертаха връзката между щатския долар и глобалната икономическа динамика.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Основателят на Terra е обвинен във финансиране на опозиционна партия в Черна гора

До Куон, основател на Terraform Labs, е подложен на проверка заради предполагаеми връзки с черногорски политик.

юни 10, 2023 18:00 1 мин. четене

Пакистан разкри амбициозен план за дигитална валута

Държавната банка на Пакистан наскоро обяви плана си за създаване на дигитална валута, подобна на Биткойн, присъединявайки се към други държави в стремежа им да създадат дигитална валута на централната банка (CBDC).

юни 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

В четвъртък американски сенатори внесоха два двупартийни законопроекта за изкуствения интелект, в които се разглеждат опасенията, свързани с технологията и се цели да се избегне всякаква поява на плагиатство.

юни 10, 2023 13:00 2 мин. четене

Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро “Закон за фискалната отговорност” ще има тежки последици за американската икономика и ще засегне най-вече американските граждани.

юни 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.