Home

Доларът все още може да бъде укрепен според Goldman Sachs

25.05.2023 8:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Доларът все още може да бъде укрепен според Goldman Sachs

От Goldman Sachs, известна компания за инвестиционно банкиране, изразиха оптимизъм по отношение на потенциала за засилване на щатския долар през следващия период.

Според анализаторите Майкъл Кейхил и Лекси Кантер преобладаващите пазарни оценки могат да подценят степента на възходящата траектория на щатския долар.

Наскоро те хвърлиха светлина върху влиянието на макроикономическите условия, особено на условията за кредитиране, върху валутния пазар.

Кейхил и Кантер твърдят, че противно на първоначалните очаквания кредитните условия в САЩ не са се затегнали толкова значително. Това наблюдение ги кара да смятат, че има повече възможности за укрепване на щатския долар в краткосрочен план, отколкото се оценява понастоящем от пазара.

Те подчертаха, че цялостното обезценяване на щатския долар през годината вероятно ще бъде по-ограничено, отколкото обикновено се възприема.

Все пак анализаторите предупредиха, че процесът на обезценяване на долара се очаква да бъде по-скоро постепенен, отколкото рязък, с периодични колебания по пътя.

Те обясниха тази прогноза с факта, че американската икономика има ограничен застой, което налага политиците да поддържат предпазлив подход при управлението на траекторията на валутата.

Освен това Кахил и Кантър подчертаха интересна зависимост между стойността на щатския долар и глобалния икономически растеж. Традиционно по-слабият долар се свързва със силен растеж в други части на света, а не със слаб растеж в САЩ.

Анализаторите отбелязаха, че резултатите както на Европа, така и на Китай не отговарят на по-ранните очаквания за силен растеж. Те подчертаха, че еврото, което често се разглежда като потенциален претендент за щатския долар, все още не е поело тази роля, заявявайки:

Все още чакаме претендент.

В заключение от Goldman Sachs запазват положителна перспектива за щатския долар, като смятат, че той има потенциал да се укрепи допълнително.

Анализаторите подчертаха важността на отчитането на макроикономическите фактори, особено на условията за кредитиране, при оценката на траекторията на валутата.

Макар да отчитат вероятността от случайни неуспехи, те предвиждат по-скоро постепенно обезценяване, отколкото рязък спад и подчертаха връзката между щатския долар и глобалната икономическа динамика.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доналд Тръмп обмисля да назначи топ банкер за министър на финансите

След неотдавнашната стрелба по време на републикански митинг шансовете на Доналд Тръмп да бъде избран за президент на САЩ рязко нараснаха.

18.07.2024 11:30 2мин. четене

Виталик Бутерин съветва да не се подкрепя единствено крипто политиката

В неотдавнашна статия съоснователят на Етериум Виталик Бутерин предупреди, че не бива да се гласува само въз основа на позицията на кандидатите в подкрепа на криптовалутите.

18.07.2024 10:30 1мин. четене

Скандал с търговия с вътрешна информация: Меме токени скачат след опита за убийство на Тръмп

След покушението срещу Доналд Тръмп на 13 юли крипто пазарът отбеляза рязък ръст на меме монетите като $FIGHT.

18.07.2024 10:00 1мин. четене

Великобритания планира да регулира съвременните AI модели

Новото правителство на Обединеното кралство очерта плановете си за регулиране на усъвършенстваните модели на изкуствен интелект, с което се отклони от предишните политики, както бе подчертано в неотдавнашната реч на крал Чарлз относно законодателната програма, включваща над 35 законопроекта.

18.07.2024 9:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.