НАЧАЛО Други

Глобалната икономическа несигурност и пазарът на криптовалути – ще има ли срив на цените?

12.02.2024 15:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Глобалната икономическа несигурност и пазарът на криптовалути – ще има ли срив на цените?

Крипто пазарите може да се окажат на ръба на пропастта на фона на неотдавнашните икономически сътресения, обхванали световните финансови арени.

Банковата криза хвърля сянка върху икономическите пазари, като опасенията за търговските недвижими имоти отново се разпалиха, особено предизвикани от събитията в New York Community Bancorp (NYCB).

От началото на пандемията секторът на търговските недвижими имоти е изправен пред сътресения, като инвеститорите се опасяват от последиците от намаляването на стойността на офис площите и други имоти по целия свят.

Неотдавнашните действия на NYCB, които намалиха дивидентите и отделиха допълнителни средства за покриване на загуби от лоши кредити за недвижими имоти, допълнително разстроиха пазарите.

Това се случва на фона на неотдавнашния фалит на Evergrande, най-голямата китайска компания за недвижими имоти, която беше принудена да ликвидира активи от съд в Хонконг поради невъзможност да изпълнява дълговите си задължения.

След кризите в сектора на недвижимите имоти и банковия сектор доверието в по-рискови активи като криптовалутите вероятно ще намалее, докато не се появят положителни сигнали в сектора. Възможно е обаче да възникнат противоположни настроения, породени от желанието да се избяга от централизираните инвестиционни структури, обвързани с регулации.

Мнозина очакват регулаторни мерки за справяне с нарастващия дълг и глобален икономически спад, което потенциално може да доведе до загуби за силно инвестиралите в централизирани активи. В отговор на това инвеститорите може да се насочат към децентрализирани алтернативи, което потенциално може да повиши стойността на криптовалутите.

От 2023 г. насам технологичният и финансовият сектор са свидетели на значителни съкращения, като дори крипто и Web3 компаниите се подготвят за несигурността. Например Polygon Labs наскоро обяви намаляване на работната сила с приблизително 19%, което не се дължи на финансови опасения, а по-скоро на стремеж към подобряване на резултатите.

По подобен начин Snap Inc, създател на токена SNAP, обяви съкращения на работни места, повтаряйки ходовете на глобални играчи като Alphabet, Citi и Deutsche Bank.

Въпросът, който се очертава, е: ще издържат ли пазарите на криптовалути на бурята?

В исторически план пазарите на криптовалути са отразявали по-широките финансови тенденции. Нестабилният и несигурен финансов пейзаж обикновено е представлявал предизвикателство за индустрията на дигиталните активи, която процъфтява, когато интересът на инвеститорите към по-рисковите активи е силен и пазарите са стабилни. Въпреки това прогнозите за криптовалутите, особено за Биткойн, сочат положителни перспективи за годината.

Институциите залагат на подем в цените на Биткойн, а прогнози като тази на Bitwise предполагат потенциално надхвърляне на $80,000 през 2024 г. Институционалните инвестиции в Биткойн се очаква да останат във фокуса на вниманието през първата половина на годината, както твърдят от Coinbase.

Въпреки това пазарите на криптовалути могат да изпитат странични ефекти в случай на значителен срив на световния пазар, което потенциално може да доведе до постепенно покачване на цените или намаляване на обемите на търговия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Отношенията между Русия и Бразилия ще разширят значително влиянието на съюза

По време на 12-ата сесия на Междуправителствената руско-бразилска комисия за търговско-икономическо, научно и техническо сътрудничество се случиха важни събития, които отбелязаха значителен напредък в руско-бразилските отношения.

29.02.2024 19:00 2 мин. четене

Как войната в между Израел и Хамас се отразява на икономиката на Египет

Конфликтът между Израел и Газа има дълбоки икономически последици за Египет, като засилва и без това несигурното състояние на икономиката му.

29.02.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн ETF е само началото според създателя на Chainlink (LINK)

Сергей Назаров, създател на Chainlink (LINK), смята, че неотдавнашното въвеждане на спот Биткойн (BTC) борсово търгуваните фондове (ETF), е ключов момент за индустрията, който може да доведе до значителен приток на капитали от световния финансов сектор.

29.02.2024 14:30 2 мин. четене

БРИКС: 25 държави чакат да бъдат приети в съюза

През 2024 г. алиансът БРИКС разшири членството си от 5 държави до 9. Съюзът предвижда значителна промяна в световния финансов пейзаж, като цели да установи нов световен ред, в който развиващите се държави да играят централна роля.

29.02.2024 12:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.