НАЧАЛО Други

САЩ на ръба на нова банкова криза – трябва ли инвеститорите в криптовалути да се притесняват?

02.02.2024 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
САЩ на ръба на нова банкова криза – трябва ли инвеститорите в криптовалути да се притесняват?

На фона на спада в акциите на регионалните банки в САЩ, особено начело с New York Community Bancorp (NYCB), любителите на криптовалутите следят отблизо развоя на предизвикателствата в банковия сектор.

Индексът на регионалните банки на KBW преживява значителен спад, отбелязвайки най-значителното понижение след срива на нюйоркската Signature Bank през миналата година. Това породи опасения относно стабилността на регионалните банки.

Неотдавнашният рязък спад на банковите акции изненада търговците на опции, което показва бърз преход от оптимизъм към песимизъм. Рязкото нарастване на пут опциите е сигнал за повишени опасения.

Тази промяна отразява нарастващите опасения за състоянието на регионалните банки, подсилени от решението на Федералния резерв да запази високите лихвени проценти, което засилва натиска върху приходите от заеми на банките.

Резкият спад в стойността на акциите на NYCB, предизвикан от намаляване на дивидентите и неочаквани загуби, подчертава деликатното положение на банките, които се приближават до регулаторния праг от $100 милиарда. Тази ситуация засяга не само NYCB, която придоби активи от вече несъществуващата Signature Bank, но и поражда опасения за финансовата стабилност на други институции като Zions и Comerica.

В разгара на тези предизвикателства пред банковия сектор Артър Хейс, съосновател на крипто борсата BitMEX, наблюдава предпазливо понижаващата се цена на Биткойн (BTC).

Той изтъква корелацията между неотдавнашния връх на Биткойн и повишаването на двугодишната доходност на американските държавни ценни книжа.

Оспорвайки схващането, че спадът на Биткойн е свързан единствено с изходящите потоци от Grayscale Bitcoin Trust, Хейс посочва по-широки икономически фактори, включително опасения относно подновяването на Програмата за срочно финансиране на банките (BTFP).

Хейс очаква мечи краткосрочни перспективи за Биткойн, като прогнозира потенциален диапазон на подкрепа между $30,000 и $35,000, повлиян от предстоящото решение за подновяване на BTFP. Дългосрочната му перспектива обаче остава оптимистична, като прогнозира значително покачване на цената на Биткойн, стимулирано от намаляващите лихвени проценти, халвинг събитието и влиянието на спот Биткойн ETF.

Други анализатори споделят положителната перспектива на Хейс, като прогнозите за бъдещата стойност на Биткойн варират от $100,000 до $1 милион.

Нестабилността в регионалното банкиране, съчетана с макроикономическите фактори, може да окаже значително въздействие върху крипто пазара. Въпреки че дългосрочните перспективи за криптовалути като Биткойн изглеждат обещаващи, краткосрочната среда остава несигурна.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Какви са шансовете да видим нова валута на алианса

БРИКС представлява коалиция от нововъзникващи икономики в световен мащаб, създадена през 2006 г. с Бразилия, Русия, Индия и Китай, подтикнати от желанието им да противодействат на господството на установени икономически гиганти като Европа и САЩ.

23.02.2024 12:00 2 мин. четене

Ето кои са най-коментираните акции тази седмица

Въпреки че WallStreetBets може и да няма същата доминация, както по време на манията по GameStop, тя остава важен център за различни хора, включително инвеститори на дребно, спекуланти, дей трейдъри, онлайн коментатори и опитни анализатори на фондовия пазар.

23.02.2024 10:30 2 мин. четене

БРИКС: Защо Русия е толкова важна за съюза

В неотдавнашно интервю за BRICS TV Фабио Борхес, професор във Федералния университет за интеграция на латиноамериканци (UNILA) и куратор на БРИКС, сподели своите виждания относно настоящото руско председателство на БРИКС и влиянието на новите членове на световната сцена.

23.02.2024 8:00 1 мин. четене

Цената на златото продължава да върви нагоре на фона на конфликтите в Украйна и Газа

В четвъртък цените на златото продължиха възходящата си траектория, подкрепени от лекия спад в стойността на щатския долар и продължаващото геополитическо напрежение.

23.02.2024 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.