НАЧАЛО Други

Genesis се съгласи да плати над $20 милиона глоба, за да се споразумее със SEC

03.02.2024 18:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Genesis се съгласи да плати над $20 милиона глоба, за да се споразумее със SEC

Според информацията крипто заемодателят Genesis ще плати гражданска глоба в размер на $21 милиона, за да разреши проблемите с Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC), свързани с вече несъществуващата му програма Gemini Earn.

Неотдавнашен доклад на Reuters гласи, че споразумението ще позволи на Genesis да насочи вниманието си към изплащане на задължения към клиенти и кредитори, като се отклони от защитата срещу обвиненията на SEC, че компанията е участвала в продажбата на нерегистрирани ценни книжа чрез партньорството си с Gemini. Важно е да се отбележи, че макар да се съгласи със споразумението, Genesis не признава никакви нарушения.

Сътрудничеството между Genesis и Gemini започна през 2020 г., позволявайки на клиентите на Gemini да дават назаем своите дигитални активи срещу лихва.

SEC започна съдебни действия срещу Genesis през януари 2023 г., малко след като крипто заемодателят обяви фалит. SEC заяви, че Genesis незаконно е продавала ценни книжа чрез програмата Earn, генерирайки значителен интерес.

През януари 2023 г. Gemini обяви намерението си да съди Digital Currency Group (DCG), компанията майка на Genesis, твърдейки, че не е изплатила стотици милиони долари, свързани с програмата Earn.

Genesis продължава да изпълнява плана си за възстановяване на средствата на клиентите в брой или в криптоактиви, като иска одобрение от съда за предложения план на 14 февруари, както се посочва в доклада.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Какви са шансовете да видим нова валута на алианса

БРИКС представлява коалиция от нововъзникващи икономики в световен мащаб, създадена през 2006 г. с Бразилия, Русия, Индия и Китай, подтикнати от желанието им да противодействат на господството на установени икономически гиганти като Европа и САЩ.

23.02.2024 12:00 2 мин. четене

Ето кои са най-коментираните акции тази седмица

Въпреки че WallStreetBets може и да няма същата доминация, както по време на манията по GameStop, тя остава важен център за различни хора, включително инвеститори на дребно, спекуланти, дей трейдъри, онлайн коментатори и опитни анализатори на фондовия пазар.

23.02.2024 10:30 2 мин. четене

БРИКС: Защо Русия е толкова важна за съюза

В неотдавнашно интервю за BRICS TV Фабио Борхес, професор във Федералния университет за интеграция на латиноамериканци (UNILA) и куратор на БРИКС, сподели своите виждания относно настоящото руско председателство на БРИКС и влиянието на новите членове на световната сцена.

23.02.2024 8:00 1 мин. четене

Цената на златото продължава да върви нагоре на фона на конфликтите в Украйна и Газа

В четвъртък цените на златото продължиха възходящата си траектория, подкрепени от лекия спад в стойността на щатския долар и продължаващото геополитическо напрежение.

23.02.2024 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.