НАЧАЛО Други

Председателят на Фед ще остане без работа ако Тръмп бъде избран за президент на САЩ

03.02.2024 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Председателят на Фед ще остане без работа ако Тръмп бъде избран за президент на САЩ

В интервю за Fox Business бившият президент на САЩ Доналд Тръмп изрази ясната си позиция относно бъдещото ръководство на Федералния резерв (ФЕД), като посочи, че в случай на победа на предстоящите президентски избори ще се откаже окончателно от услугите на настоящия председател Джером Пауъл.

Коментарите на Тръмп бяха част от по-широк разговор за икономическите му политики и перспективите му за изкуствения интелект, предоставяйки цялостна представа за националните му приоритети и опасения.

Доналд Тръмп, водещият претендент за президентската надпревара през 2024 г. в рамките на Републиканската партия, категорично заяви, че ако бъде преизбран, няма да номинира Джером Пауъл за още един мандат като председател на Федералния резерв.

Пауъл, първоначално назначен от Тръмп през 2017 г., имаше бурни отношения с бившия президент, особено след повишаването на лихвените проценти на Федералния резерв след 2018 г.

Критиките на Тръмп се въртят около убеждението му, че паричната политика на Пауъл потенциално може да облагодетелства Демократическата партия, особено ако Фед избере намаляване на лихвените проценти – ход, който според Тръмп би бил от полза за перспективите за преизбиране на президента Джо Байдън.

Джером Пауъл, чийто втори мандат като председател на Фед приключва през 2026 г., наскоро посочи, че ще направи пауза в повишаването на лихвените проценти, като даде приоритет на постигането на целта за 2% инфлация, преди да обмисли намаляване на лихвените проценти.

Пауъл предвижда тази корекция да бъде извършена в рамките на годината. Тази позиция следва решението на Байдън да преназначи Пауъл, което е сигнал за приемственост в ръководството въпреки политическия преход от администрацията на Тръмп към тази на Байдън.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: ЕЦБ с първата си огромна загуба от 20 години насам

Неотдавнашните събития във финансовия сектор насочиха вниманието към промени в глобалната икономическа динамика, които могат да окажат положително въздействие върху БРИКС.

25.02.2024 9:00 2 мин. четене

Тревожни икономически тенденции след като глобалният дълг надхвърли $313 трилиона

Световният дълг достигна безпрецедентен връх, надхвърляйки $313 трилиона. Неотдавнашен анализ показва, че група държави са изправени пред нарастващи рискове, свързани с изплащането му.

25.02.2024 7:00 1 мин. четене

Полицията в Хонконг разкри схема за пране на пари за близо $2 милиарда

Властите в Хонконг разкриха, че са разбили значителна глобална схема за пране на пари, като са използвали конвенционалната банкова система, за да изперат около $1.8 милиарда.

24.02.2024 21:00 1 мин. четене

Кога може да се очаква края на бичия пазар на акциите

Неотдавнашният скок в цените на акциите, който често се приписва на вълнението около изкуствения интелект (AI), има по-дълбоки корени.

24.02.2024 18:55 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.