НАЧАЛО Други

Genesis се споразумя да изплати $175 милиона на FTX и спира временно тегленията

октомври 13, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Genesis се споразумя да изплати $175 милиона на FTX и спира временно тегленията

Genesis Global Trading (GGC) постигна споразумение с FTX. Вследствие на това "Genesis" трябва да плати на FTX огромна сума в размер на $175 милиона.

Този ход следва съдебно дело, в което FTX, заедно с филиала Alameda Research, поискаха значително обезщетение от Genesis. Освен това се носят слухове, че Genesis временно е спряла тегленето на пари от клиенти в своя клон за кредитиране.

На 11 октомври Съдът по несъстоятелността на САЩ за южния район на Ню Йорк одобри въпросното споразумение. Това решение позволява на длъжниците на GGC да платят $175 милиона на FTX, отбелязвайки важен етап в продължаващата правна схватка.

Genesis счита това одобрено от съда споразумение за “справедливо и безпристрастно“. Те се надяват да избегнат вихъра на продължителни съдебни битки, чиито резултати са неизвестни. Въпреки това кредиторите на FTX изразиха своето недоволство. Те настояват Официалният комитет на необезпечените кредитори на FTX да оспори това споразумение.

Проблемите на GGC започнаха с падането на FTX през ноември 2022 г. Събитието предизвика шокови вълни в целия крипто сектор. Значително е, че Genesis, поради финансовите си връзки с FTX, се сблъска с предизвикателства.

Нейното звено за деривати загуби достъп до криптоактиви на обща стойност $175 милиона. Освен това Genesis спря тегленията през ноември 2022 г. До януари 2023 г. те подадоха молба за обявяване в несъстоятелност.

Тази правна безизходица с FTX се случва едновременно с процеса срещу основателя на FTX Сам Банкман-Фрийд.

Освен това Каролин Елисън, бивш главен изпълнителен директор на Alameda Research, направи важно разкритие в съдебната зала. Под ръководството на Банкман-Фрийд тя е изготвила седем различни счетоводни баланса, преди да се срещне със съуправителя на Genesis, отговарящ за търговията и кредитирането.

Тази стратегия имала за цел да скрие огромните заеми в отчетите на Alameda Research, особено изумителните $9.9 милиарда, дължими на клиенти на FTX.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

JPMorgan може да напусне Китай ако САЩ наредят

Изпълнителният директор на JP Morgan, Джейми Даймън, обсъди позицията на компанията си по отношение на бизнеса ѝ в Китай.

декември 2, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.