НАЧАЛО Други

Genesis предлага кредиторите ѝ да получат поне 80% от средствата си

февруари 7, 2023 13:24 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Genesis предлага кредиторите ѝ да получат поне 80% от средствата си

Новият план за преструктуриране на Genesis, предложен от компанията, Digital Currency Group (DCG) и кредиторите, предвижда кредиторите да получат обратно поне 80% от средствата си.

На 6 февруари Genesis Global обяви, че е постигнала “принципно споразумение” с DCG и кредиторите си, което в крайна сметка ще доведе до продажбата на криптотърговското и маркетмейкърското звено на компанията като част от усилията за преструктуриране.

Според информацията DCG ще внесе своя дял от собствения капитал в Genesis Global Trading – брокерската дъщерна дейност на Genesis – в Genesis Global Holdco, холдинговото дружество на Genesis, за да приведе всички свързани с Genesis структури под управлението на една и съща холдингова компания.

Споразумението гласи, че Gemini също ще допринесе със $100 милиона за потребителите на Gemini Earn, чиито средства са замразени във фалиралата компанията.

Също така условията на споразумението предвиждат DCG да замени съществуващ запис на заповед на стойност $1.1 милиарда с падеж през 2032 г. за конвертируеми привилегировани акции. Освен това конгломерата ще рефинансира съществуващите си срочни заеми за 2023 г. на обща стойност $526 милиона и ще ги направи изплатими на кредиторите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Трейдър сподели предупреждение за цената


Според актуализация от платформата Donut – един от кредиторите на Genesis – планът има заложен процент на възстановяване за кредиторите на компанията от приблизително $0.80 на депозиран долар и възможност за достигане на $1.

В очакване на приключването на тези сделки, които се нуждаят от необходимото съдебно одобрение, Genesis също ще се опита да обяви за продажба Genesis Global Trading.

Genesis Global Trading не беше включена в подадената от компанията молба за обявяване в несъстоятелност по глава 11, като Genesis Global Holdco заяви, че бизнесът ще продължи да извършва операции по търговия с клиенти, а адвокатите на комапнията изразиха оптимизъм, че компанията ще излезе от производството по глава 11 до края на май.

Според съдебните документи Genesis има над 100,000 кредитори, а 50-те най-големи необезпечени вземания възлизат на около $3.4 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене