НАЧАЛО Други

Gemini съобщиха за изтичане на данни на милиони потребители

декември 16, 2022 16:58 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Gemini съобщиха за изтичане на данни на милиони потребители

На 14 декември криптоборсата Gemini съобщи, че някои от клиентите на платформата са станали обект на фишинг кампании, добавяйки, че те са резултат от инцидент при доставчик от трета страна.

Според информацията са били засегнати цели 5.7 милиона потребители. Инцидентът е довел до изтичане на имейл адреси и телефонни номера на клиенти. Хакерите обаче не са получили достъп до пълните телефонни номера, тъй като някои от тях са били замаскирани.

Фишингът е вид социално-инженерна атака. При нея злонамерени индивиди изпращат измамно съобщение, предназначено да подмами дадено лице да разкрие някакъв вид информация. Това от своя страна им дава шанс да разположат злонамерен софтуер.

Освен това компанията потвърди, че информацията за акаунтите и системите не са били компрометирани:

В резултат на този инцидент не е засегната информация за сметки или системи на Gemini, както и всички средства, и клиентски сметки остават защитени.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Сам Банкман-Фрийд ще прекара Коледа в ареста


Gemini не успя да посочи отговорната страна, като я посочи като „доставчик от трета страна„. Компанията публикува списък с препоръки за засегнатите лица. Според компания за блокчейн сигурност Certik, Gemini е била недостъпна за кратко след оповестяването на инцидента.

Криптоборсата Gemini, основана от близнаците Уинкълвос беше въвлечена в падението на FTX поради дългове, който изпадналия в затруднение криптозаемодател Genesis дължи на компанията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance блокира клиентски сметки свързани с Bitzlato

Потребители на криптоборсата Binance споделиха, че гиганта в индустрията е блокирал множество сметки в платформата си във връзка с разследването на Bitzlato.

януари 31, 2023 8:02 2 мин. четене

Какво се случва с имота на Ружа Игнатова в Лондон?

Основателката на OneCoin Ружа Игнатова, известна още като „криптокралицата“, е свързана с британско правителствено досие за имот в Лондон.

януари 30, 2023 17:02 3 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене