НАЧАЛО Крипто Крими

Сам Банкман-Фрийд ще прекара Коледа в ареста

декември 15, 2022 7:21 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сам Банкман-Фрийд ще прекара Коледа в ареста

Нещата не изглеждат добре за Сам Банкман-Фрийд (SBF) преди светлите празници и изглежда, че неговата Коледа няма да е толкова весела.

Банкман-Фрийд, мозъкът зад фалиралата борса за криптовалути FTX, е бил задържан от бахамските власти във вторник. Един ден след като беше заключен, правителството на Бахамите реши да му откаже възможността за временна свобода.

Адвокатът на Банкман-Фрийд е поискал освобождаването на клиента му при заплащане на гаранция от $250,000 в брой. Според различни източници обаче, главният магистрат Джоян Фъргюсън-Прат заявява, че съществува значителен риск от бягство, свързан с освобождаването на противоречивия предприемач.

Гаранция на SBF

Това става, след като американски законодатели обвиниха SBF в присвояване на милиарди долари и нарушаване на законите за предизборните кампании в рамките на това, което беше определено като едно от най-големите финансови престъпления в американската история.

В доклад от сряда Reuters посочва, че бившият главен изпълнителен директор на несъществуващата криптоборса е бил облечен в син костюм без вратовръзка, с наведена глава и е прегърнал родителите си, докато съдът е постановявал решението си.

Съдът определя дали обвиняемият има право на гаранция и какъв трябва да бъде размерът на гаранцията му въз основа на обхвата и степента на обвиненията срещу него.

Размерът на гаранцията служи като стимул за обвиняемия да се яви на всички съдебни заседания. Ако обвиняемите не са в състояние да платят гаранцията си, фирмата за обезпечения може да предостави финансова помощ.

Зрелищно изпадане в немилост

Банкман-Фрийд спечели цяло състояние, оценявано на над $20 милиарда, тъй като се възползва от революцията на криптовалутите, за да утвърди FTX в една от най-големите борси в света, преди тя неочаквано да фалира тази година. Събитията от този ден са кулминацията на забележителното изпадане в немилост през последните седмици.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Бруталната глобална рецесия идва – според BlackRock


В Съединените щати FTX подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец, като остави много потребители в невъзможност да изтеглят средства. Въз основа на съдебни документи FTX дължеше повече от $3 милиарда на 50-те си най-големи кредитори.

Едно от най-тежките обвинения срещу Банкман-Фрийд е, че той е подкрепил своето дружество за инвестиционна търговия Alameda Research с милиарди долари от парите на клиентите.

Какво предстои на SBF: Възможни 115 години зад решетките

Сега SBF е изправен пред потенциална присъда от 115 години затвор. Reuters разкрива, че значението на делото е толкова голямо, че то може да се влоши, ако се появят нови доказателства срещу обвиняемия.

Според Марк С. Коен, един от адвокатите на SBF:

В момента г-н Банкман-Фрийд анализира обвиненията заедно с правния си екип и преценява всички свои правни алтернативи.

Банкман-Фрийд и неговите адвокати предполагат, че ще се противопоставят на екстрадирането му в Съединените щати. Изслушването му за екстрадиция е насрочено за 8 февруари 2023 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери откраднаха близо $800,000 от общността на Azuki

Акаунтът в Twitter на водещия проект за незаменяеми токени (NFT) Azuki беше компрометиран в петък, в резултат на което бяха откраднати криптоактиви на стойност малко под $800,000.

януари 28, 2023 19:03 2 мин. четене

Хакери представящи се за Robinhood се опитаха да разпространят фалшив токен

Хакери проникнаха в профилите на Robinhood в социалните мрежи с цел да разпространят фалшив токен наречен RBH в Binance Smart Chain (BSC).

януари 27, 2023 11:07 1 мин. четене

Севернокорейски хакери свързани с кражбата на $100 милиона от Harmony

В понеделник ФБР потвърди, че Lazarus Group и APT 38 стоят зад кражбата на $100 милиона от блокчейн платформата Harmony през юни миналата година и са се опитали да изперат парите чрез протокола за поверителност RAILGUN.

януари 26, 2023 21:00 1 мин. четене

Европол задържа крипто на стойност над $19 милиона свързани с Bitzlato

Като част от мерките за правоприлагане, предприети срещу криптоборсата Bitzlato – Европол заяви, че са задържани крипто портфейли, в които има дигитални активи на стойност над $19 милиона.

януари 24, 2023 16:11 2 мин. четене