НАЧАЛО Регулации

Г-20 напредва с международната регулаторна рамка за криптовалутите

септември 10, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Г-20 напредва с международната регулаторна рамка за криптовалутите

Лидерите на страните от Г-20 ускоряват прилагането на трансгранична рамка за криптоактивите. Събрала се в Ню Делхи за двудневна среща на върха, групата постигна консенсус, който има за цел да улесни обмена на информация между държавите от 2027 г. нататък.

Този нов импулс идва в рамките на председателството на Индия на Г-20. Освен че се застъпи за засилена глобална координация, срещата на върха одобри препоръките на Съвета за финансова стабилност (СФС) за регулиране, надзор и контрол на криптоактивите и глобалните споразумения за стабилни монети. Тези препоръки имат за цел да поставят криптовалутите под регулаторен чадър, подобно на традиционното банкиране.

Рамка за отчитане на криптоактивите (CARF)

Първоначално въведена от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) през октомври 2022 г., Рамката за отчитане на криптоактиви (CARF) ще служи като крайъгълен камък на новата инициатива. CARF има за цел да предостави на данъчните органи повече прозрачност по отношение на транзакциите с криптовалути и техните бенефициенти.

Съгласно тази рамка държавите ще обменят автоматично информация за транзакциите с криптовалути. Следователно този ход има за цел да обхване дори транзакциите, които се извършват на нерегулирани крипто борси и доставчици на портфейли. Следователно две трети от световното население, живеещо в страните от Г-20, ще изпита последиците от тези регулаторни промени.

ЕС е водещ в областта на стандартите за оповестяване

Преди този консенсус на Г-20 Европейският съюз вече проправи пътя, като одобри актуализирани правила през май. Тези правила са в съответствие с CARF, като улесняват автоматизирания обмен на информация между европейските правителства.

Важно е да се отбележи, че всеки трансфер на дигитални активи вече трябва да включва подробности като името и номера на сметката на бенефициента, както и неговия адрес в разпределената счетоводна книга.

Освен това министрите на финансите и управителите на централните банки ще обсъдят по-нататъшни стъпки на срещата си през октомври 2023 г. МВФ и СФС също така работят съвместно за очертаване на регулаторната рамка за глобално координиран подход към криптоактивите.

Според декларацията на Г-20 от Ню Делхи държавите от Г-20 ще продължат да следят отблизо бързото развитие на крипто екосистемата, за да идентифицират и намалят рисковете.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Регулациите на криптовалутите са по-нужни от всякога според директора на Coinbase

Главният изпълнителен директор на Coinbase Брайън Армстронг подчерта, че е изключително важно Съединените щати да създадат регулаторна рамка за криптоактивите.

септември 30, 2023 20:00 1 мин. четене

Регулаторни проблеми изгониха топ крипто борса от Великобритания

Крипто борсата Bybit реши да напусне пазара в Обединеното кралство в очакване на предстоящите разпоредби за крипто маркетинг, които ще бъдат приложени от Органа за финансово поведение (FCA) следващия месец.

септември 22, 2023 22:00 2 мин. четене

Тайланд въвежда нови закони за данъчното облагане на криптовалутите

От 1 януари 2024 г. Тайланд ще преразгледа законодателството си за данъка върху доходите, отнасящо се до приходите, придобити в чужбина.

септември 19, 2023 17:30 2 мин. четене

Крипто пътешествието на Китай: Преди и сега

Някога Китай беше световният център за търговия и добив на биткойни. Въпреки това китайското правителство години наред се бореше с методите за регулиране на нарастващата популярност на криптовалутите и за предотвратяване на подкопаването на стойността на фиатната им валута.

септември 19, 2023 12:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.