НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Анализатор алармира за предстояща корекция

септември 9, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Анализатор алармира за предстояща корекция

Старши макростратегът на Bloomberg Intelligence Майк Макглоун наскоро изрази загриженост пред инвеститорите относно последиците от последната корекция на Биткойн.

В съобщение в социалната медийна платформа X, той посочи, че издигането на криптовалутата в период на почти несъществуващи лихвени проценти може да създаде предизвикателства, когато централните банки започнат да обръщат посоката на разхлабените си парични политики.

Според Макглоун неотдавнашният спад в цената на Биткойн, дори в условията на потенциално одобрение за бъдещи борсово търгувани фондове (ETF) за спот пазарите, може да е предупредителен знак за предстояща криза на ликвидността.

Анализирайки ситуацията, става ясно, че тъй като лихвените проценти започват да се покачват, докато криптовалутите заемат видно място във финансовия пейзаж, Биткойн показва признаци на низходяща тенденция. Криптовалутите навлязоха в уникална епоха на политика на нулеви лихвени проценти и бързото обръщане на тази политика може да има значителни последици за техните оценки.

Въпреки нарастващата възможност за одобрение на спот Биткойн ETF в САЩ и стабилното представяне на фондовия пазар, BTC отбеляза 15% спад през третото тримесечие, до 6 септември. Този спад може да се тълкува като ранен признак за значителна икономическа корекция, отразяваща забележителния скок и последвалото свиване на ликвидността.

При неотдавнашното развитие на събитията съдебно решение задължи Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) да преразгледа позицията си относно одобряването на заявлението на Grayscale за създаване на ETF за BTC, за да се запази регулаторната последователност.

Данните на Макглоун обхващат пътуването на Биткойн от $1 до рекордната му стойност от $69,000 – пътуване, което се случи в период на исторически ниски лихвени проценти. Като се има предвид този контекст, изглежда разумно да се очаква, че водещата криптовалута може да претърпи корекции на цените, когато лихвените проценти започнат да се повишават.

Очевидната уязвимост на Биткойн може да е отражение на пътя на най-малкото съпротивление в отговор на бързо нарастващите лихвени проценти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

MicroStrategy продава собствените си акции за да купи Биткойн за близо $150 милиона

Майкъл Сейлър, съосновател на MicroStrategy, наскоро обяви придобиването на 5,445 Биткойн (BTC) токена на средна цена от $27,053.

септември 26, 2023 6:00 2 мин. четене

Събужда ли се Биткойн и ще започне ли бичи пазар?

През последните няколко дни Биткойн остана в тесен търговски диапазон, въпреки че S&P 500 отбеляза четиридневен спад.

септември 25, 2023 14:00 2 мин. четене

САЩ вероятно ще вдигне още един път лихвените проценти тази година – какво означава това за Биткойн?

Най-новото обобщение на икономическите прогнози на Федералния резерв на САЩ, което беше публикувано по-рано тази седмица, предлага ценна информация за перспективите на централната банка по отношение на лихвените проценти и икономиката в по-широк план.

септември 25, 2023 11:15 3 мин. четене

Ето кой е най-големият притежател на Биткойн в света

Coinbase, виден играч във финансовата индустрия, се откроява като една от водещите структури, участващи в операции с криптовалути.

септември 25, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.