НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн не може да бъде спрян, какво следва?

ОКТ. 20, 2021 21:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн не може да бъде спрян, какво следва?

Биткойн проби предишния си исторически връх от $64,800.

По време на писане на статията криптовалутата се търгува около $66,400 с 5% печалби в рамките на деня.


Биткойн изглежда неудържим в този момент, като общото настроение на пазара проблясва с изключителна алчност в продължение на няколко седмици. 


Първата криптовалута по пазарна капитализация може да изпълни пророчеството и да затвори още един октомври на зелено.


След одобрението на първия Биткойн ETF в САЩ, продукт, който регистрира рекордни нива на търсене в първия си ден, мнозина очакваха събитие “купи слуховете, продай новините”. 


С възходящата тенденция на Биткойн тази теория би могла да бъде обезсилена. Чрез Twitter, Morehead сподели исторически данни за ценовото представяне на BTC, след като пречупи нов исторически връх.


Главният изпълнителен директор на Pantera Capital посочи, че Биткойн записва средно увеличение от 8.8 пъти за период от 166 дни след пробив на предишния си връх, както се вижда на графиката по-долу.

Bitcoin BTC BTCUSD


Морхед смята, че ценовият цикъл на Биткойн би могъл да се промени, ставайки наполовина по-кратък с всеки халвинг. По този начин цената на BTC може да се държи по различен начин в бъдеще, тъй като пазарът узрява и експозицията на нов капитал получава изложение към цифровия актив. Стартирането на ETF, свързан с BTC, може да допринесе за тази пазарна трансформация.


В краткосрочен план нещата изглеждат добре за Биткойн, както се предполага от данните във веригата. 


Анализаторът Али Мартинес прегледа ‘Entity-Adjusted Dormancy Flow’ на BTC, показател, използван за прогнозиране на потенциалните пазарни върхове, и определи, че криптовалутата има “много място за възход”.


Този показател исторически е показва върха, когато достигне 1 милион. На 19-ти октомври, той седеше на по-малко от $500,000, което може да предполага, че Биткойн е готов да се насочи към $100,000.


Допълнителни данни, предоставени от анализатора Дейвид да Силва Роза, показват, че флагманската криптовалута бързо преминава към нови върхове, след като пробие предишните рекордни нива. 


Не Пропускай: Най-големите печалби в бичия пазар тепърва предстоят

През декември 2020 г. цената на BTC ѝ отне малко повече от две седмици, за да скочи от $20,000 до $30,000.


След това на BTC ѝ бяха необходими само 6 дни, за да се повиши от $30,000 до $40,000. По този начин анализаторът прогнозира, че $100,000 могат да бъдат ударени по-рано от очакваното.


Това явление вероятно се дължи на мания и ефект на FOMO, който може да застраши изкачването на BTC до тези нива, тъй като спекулантите и краткосрочните притежатели навлязоха на пазара чрез деривати. Прекомерните позиции с ливъридж отслабват бичия импулс.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

'Купувайте Биткойн - това е новото злато' - според мексикаски милиардер

Третият най-богат милиардер в Мексико, Рикардо Салинас Плиего, посъветва инвеститорите да купуват Биткойн (BTC), заявявайки, че това е новото злато. Той също така критикува Федералния резерв за създав...
НОЕ. 28, 2021 14:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е нагоре с 88% през 2021 година въпреки настоящия спад

Всъщност водещият дигитален актив отново се търгува на зелено, което от своя страна се отрази върху другите криптовалути, чиито цени започнаха да се покачват в резултат на възстановяването.Флагманскат...
НОЕ. 27, 2021 16:46 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн балансите на централизираните борси падат до историческо дъно

Нетният брой биткойни (BTC), съхранявани в портфейлите на централизираните крипто борси, е един от решаващите показатели за водещата криптовалута.Резервите на Биткойн (BTC) на борсите се насочват към ...
НОЕ. 27, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор купува още Биткойн

Това е на стойност около $5.4 милиона по днешни цени.Както винаги, “изпълнителният директор” на Ел Салвадор (както гласи неговата биография) небрежно обяви покупката в туит в петък. Въпреки спада...
НОЕ. 27, 2021 11:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света