НАЧАЛО Алткойни Биткойн

SEC одобри първия Биткойн ETF

ОКТ. 16, 2021 12:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC одобри първия Биткойн ETF

След първото метеорично покачване на Биткойн през 2017 г., мениджърите на активи и инвестиционните фирми се опитаха да се възползват от възможността в нарастващото пространство, опитвайки се да привлекат вниманието на Уолстрийт.

Разбира се, по-голямата част от тези усилия (ако не всички) бяха безполезни - причинени от намаляващото търсене по време на кризи, противопоставяне от страна на държавните органи или общата несигурност около бъдещето на крипто като клас активи. 


Но сега, когато Биткойн получи одобрение от обществеността, институциите и дори нации като Ел Салвадор, изглежда е време да затвърдят легитимността си.


По-рано днес Комисията по ценни книжа и борси (SEC) най-накрая обяви, че е одобрила първия по рода си ETF за Биткойн фючърси в САЩ. 


Това е след месеци на обсъждане и забавяне, като комисията забавя решението си за поне десетина или повече допълнителни приложения за Биткойн ETF. ProShares, фирмата за управление на активи, която подаде своя ETF по-рано това лято, ще стартира през следващата седмица. В променения си проспект, актуализиран на 15-ти октомври, Proshares заяви, че се очаква ETF да стартира в понеделник, 18-ти октомври.


Без съмнение това е исторически момент за пространството. Като регулирана алтернатива на директното притежание на основния цифров актив, достъпен борсово търгуван фонд ще означава приток на средства както от инвеститори на дребно, така и от институционални инвеститори.


Биткойн ETF-ът на ProShares ще функционира подобно на този на GBTC на Grayscale, където ETF ще проследява фючърсите на Биткойн, а не цената на цифровия актив директно. 


Не Пропускай: Какво предстои за Биткойн над $60,000?

Председателят на SEC Гари Генслер заяви, че бъдещите продукти вероятно ще осигурят по-силна защита на инвеститорите поради строгите закони за ценните книжа, съгласно които те трябва да работят.


Като фючърсен продукт може да има потенциални премии или отстъпки спрямо нетната стойност на активите (NAV). Въпреки това, ETF-ът на Proshares има такса за управление от 0.95%, което е значително по-ниско от 2% на GBTC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Фючърсният Биткойн ETF направи изключителен дебют

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (4)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

'Купувайте Биткойн - това е новото злато' - според мексикаски милиардер

Третият най-богат милиардер в Мексико, Рикардо Салинас Плиего, посъветва инвеститорите да купуват Биткойн (BTC), заявявайки, че това е новото злато. Той също така критикува Федералния резерв за създав...
НОЕ. 28, 2021 14:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е нагоре с 88% през 2021 година въпреки настоящия спад

Всъщност водещият дигитален актив отново се търгува на зелено, което от своя страна се отрази върху другите криптовалути, чиито цени започнаха да се покачват в резултат на възстановяването.Флагманскат...
НОЕ. 27, 2021 16:46 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн балансите на централизираните борси падат до историческо дъно

Нетният брой биткойни (BTC), съхранявани в портфейлите на централизираните крипто борси, е един от решаващите показатели за водещата криптовалута.Резервите на Биткойн (BTC) на борсите се насочват към ...
НОЕ. 27, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор купува още Биткойн

Това е на стойност около $5.4 милиона по днешни цени.Както винаги, “изпълнителният директор” на Ел Салвадор (както гласи неговата биография) небрежно обяви покупката в туит в петък. Въпреки спада...
НОЕ. 27, 2021 11:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света