НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Фючърсният Биткойн ETF направи изключителен дебют

ОКТ. 21, 2021 15:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Фючърсният Биткойн ETF направи изключителен дебют

ProShares Bitcoin Strategy ETF отбеляза обем от около $1 милиард в деня на откриването си, като 24,313 милиона акции на BITO се изтъргуваха.

Борсово търгуваният фонд за Биткойн на ProShares (BITO) отбеляза най-високия “естествен” обем за първия ден за ETF, като цифрата достигна малко над $1 милиард до края на деня на откриването.


Това е вторият най-впечатляващ дебют, изоставайки малко зад BlackRock U.S. Carbon Transition Readiness ETF, който отчете $1.16 милиарда в обем при дебюта си през април.


Фючърсният ETF на ProShares стартира на Нюйоркската фондова борса (NYSE) на 19-ти октомври с начална цена от $40.88. Според данни от TradingView, BITO приключи деня на $41.94, като общо 24.313 милиона акции бяха изтъргувани, което се равнява на обем за първия ден от малко над $1 милиард.


Коментирайки представянето на BITO в деня на откриване, старшият ETF анализатор на Bloomberg Ерик Балкунас туитна, че ETF-ът на ProShares е може би най-големият по отношение на “естествен” интерес.Балкунас каза, че ETF-ът на Blackrock (LCTU) е “неестествен” в това отношение, тъй като се ръководи от “един предварително планиран гигантски инвеститор”. Дневният обем на LCTU също падна до между $2 милиона $6 милиона в дните след старта.


Докато представянето бележи значително постижение за ProShares и крипто сектора, Балкунас предупреди, че това може да има последици за следващата по ред компания, която ще пусне свои собствени Биткойн фючърсен ETF:


Другият резултат от днес е, че прави живота много по-труден за успеха на следващия по ред ETF.

Времето е от съществено значение. Всеки ден има значение, защото след като ETF стане [достатъчно известен] и има тонове ликвидност, е практически невъзможно тя да се открадне.


След стартирането на ETF на ProShares във вторник, председателят на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) Гари Генслер очерта в интервю защо той и SEC предпочитат ETF, подкрепен от фючърси на Биткойн, за разлика от спот цената на BTC.


“Фючърсите на BTC се наблюдават от сестринската агенция на SEC, [CFTC], през последните четири години.

Имате нещо, което е било наблюдавано през последните четири години от федерален регулаторен орган, а също така е включено в юрисдикцията на SEC чрез Закона за инвестиционните компании от 1940 г.”


Фючърсният ETF на Valkyrie се очаква да бъде вторият продукт, който ще се присъедини към BITO на NYSE тази седмица.


Не Пропускай: 
Биткойн не може да бъде спрян, какво следва?


Той дръзко смени своя тикер на BTFD, което е съкращение за ‘Buy The F-ing Dip’.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Защо Биткойн достигна нов връх?

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

'Купувайте Биткойн - това е новото злато' - според мексикаски милиардер

Третият най-богат милиардер в Мексико, Рикардо Салинас Плиего, посъветва инвеститорите да купуват Биткойн (BTC), заявявайки, че това е новото злато. Той също така критикува Федералния резерв за създав...
НОЕ. 28, 2021 14:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е нагоре с 88% през 2021 година въпреки настоящия спад

Всъщност водещият дигитален актив отново се търгува на зелено, което от своя страна се отрази върху другите криптовалути, чиито цени започнаха да се покачват в резултат на възстановяването.Флагманскат...
НОЕ. 27, 2021 16:46 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн балансите на централизираните борси падат до историческо дъно

Нетният брой биткойни (BTC), съхранявани в портфейлите на централизираните крипто борси, е един от решаващите показатели за водещата криптовалута.Резервите на Биткойн (BTC) на борсите се насочват към ...
НОЕ. 27, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор купува още Биткойн

Това е на стойност около $5.4 милиона по днешни цени.Както винаги, “изпълнителният директор” на Ел Салвадор (както гласи неговата биография) небрежно обяви покупката в туит в петък. Въпреки спада...
НОЕ. 27, 2021 11:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света