НАЧАЛО Регулации

FTX: Сривът на борсата оказва натиск върху регулаторите

януари 2, 2023 9:13 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX: Сривът на борсата оказва натиск върху регулаторите

В отговор на срива на криптоборсата FTX законодателите на Съединените щати преразглеждат регулаторните нужди на индустрията.

Изглежда, че регулаторите в Съединените щати преоценяват нуждите на криптоиндустрията след срива на борсата. 

Според Wall Street Journal, откакто FTX обяви фалит през ноември, законодателите са подложени на натиск да установят нова рамка за криптовалутите. 

Работи се по няколко предложения, които ще прилагат съществуващите банкови правила, правила за ценни книжа и данъчни правила към криптовалутите, а законодателите призовават Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) да възприеме агресивен подход.

По време на изслушване в Камарата на представителите през декември републиканецът Джейк Аухинклос, който също така е член на двупартийната Конгресна блокчейн група (Congressional Blockchain Caucus), отбеляза, че „е време блокчейн инвеститорите и предприемачите да създадат неща, които имат значение, или да загубят още доверие“. Той шеговито добави, че за 14 години крипто е доставило само „бели книги и подкасти“.

Сенатор Роджър Маршал, привърженик на потенциала на блокчейн технологията за спиране на измамите, също настоява за по-строга регулация в САЩ. 

„Някой трябва да ме убеди, че всичко това не е просто Понци“, твърди той.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Cardano е на първо място по този показател


Един по-нюансиран възглед

Републиканецът Патрик Макхенри заяви, че е необходимо „да се отделят лошите действия на един човек от доброто, създадено от една индустрия“

В новия Конгрес Комисията по финансови услуги на Камарата на представителите ще бъде ръководена от Макхенри.

Лобито на бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд във Вашингтон беше съсредоточено върху законопроект, който ще даде на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) правомощия да регулира криптовалутите. Очакваше се законопроектът да бъде включен в пакета за бюджетните разходи за 2023 г., но сега е малко вероятно това да се случи.

Бившият глава на FTX е бил значителен донор на републиканците и демократите във Вашингтон. По-рано тази година той обмисляше да похарчи до един милиард долара, за да подпомогне влиянието върху кампаниите за президентските избори през 2024 г.

Банкман-Фрийд е шестия по големина политически донор за цикъла 2021-2022 г., с общ принос от $39.8 милиона за кандидати и политически партии според Open Secrets – платформа, която проследява парите в политиката.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Южна Корея посочи кои криптовалути ще регулира като секюрити токени

Южна Корея създаде насоки, в които се посочва кои видове дигитални активи ще се разглеждат и регулират като ценни книжа в страната.

февруари 7, 2023 10:00 1 мин. четене

Глоба или затвор при неплащане на данъци за крипто транзакции в Индия

Индия запази рестриктивните си правила за данъчно облагане на криптовалутите от миналата година и през 2023 г., добавяйки последици за неспазване на разпоредбата относно данъка, удържан от източника (TDS).

февруари 4, 2023 19:00 2 мин. четене

Китай трябва да преразгледа крипто забраната, твърди бивш служител на КНБ

Бивш служител на централната банка на Китай призова страната да преразгледа строгите си рестрикции спрямо крипто сектора.

февруари 3, 2023 13:17 2 мин. четене

Хонгконг не включи алгоритмичните стабилни монети в регулаторната си рамка

Паричният орган на Хонгконг (HKMA) не включи алгоритмичните стабилни монети в регулаторната си рамка и ще изисква от всички емитенти на стабилни монети да подкрепят стойностите им с базови резервни активи по всяко време.

февруари 3, 2023 8:02 2 мин. четене