НАЧАЛО Алткойни

Cardano е на първо място по този показател

декември 31, 2022 14:11 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Cardano е на първо място по този показател

Cardano е на първо място по активност на разработване на блокчейн протоколи през 2022 г., следван от Polkadot (DOT) и Cosmos (ATOM).

Тази година Етериум (ETH) премина през мащабния ъпгрейд „Сливането“, но зае четвърто място, следван от Internet Computer (ICP), Elrond (EGLD), Flow (FLOW) Optimism (OP), Aptos (APT) и Polygon (MATIC), които се класираха на 10-то мястo, според списък публикуван от Santiment на 30 декември.

Темповете на развойна дейност на екипа на Cardano през цялата 2022 г. са били най-високи сред всички наблюдавани протоколи, въпреки че по отношение на възвръщаемостта на инвестициите (ROI) ADA се класира на шесто място.

Cardano продължава предишния успех на протокола, като се има предвид, че темповете на развойна дейност в публичните му хранилища в GitHub през ноември са били с 18% по-високи от следващия по ранг актив.

Освен това ключовите мрежови дейности на мрежата отбелязаха значителен ръст през 2022 г., като функцията за смарт договори отчете 394% ръст спрямо 2021 г., достигайки 4,445 договора към 16 декември.

В същото време токените на платформата се увеличиха със 192%, достигайки 7.3 милиона, а транзакциите в Cardano скочиха със 139% до почти 57 милиона. Броят на портфейлите надхвърли 3.8 милиона, което е ръст от 47% в сравнение с 2021 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Представлява ли риск акумулацията на MicroStrategy?


Основателят на Cardano, Чарлз Хоскинсън разкри, че екипът му работи по нов блокчейн с фокус върху защитата на личните данни, наречен Midnight, който има за цел да реши проблема с поверителността на смарт договорите.

По-рано разработчиците на Cardano подновиха тестовата версия на стабилната монета Djed, която предлага нови възможности, включително съвместимост с хард форка Vasil, който беше пуснат в края на септември и въведе подобрена функционалност на смарт договорите. 

Анализ на цената на актива

Цената на ADA към момента на писане на статията е около $0.24, което представлява скок от над 2% за деня, но спад и близо 4.6% за предходната седмица.

 

cardano chart

Активът в момента е на девето по големина по отношение на пазарната си капитализация, която възлиза на $8.5 милиарда към момента на писане на статията, според данни от CoinMarketCap на 30 декември.

 

cardano market cap chart

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Етериум: „Пазете се, предстоят значителни загуби“ – Б. Коуен

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен сподели мнението си, че Етериум (ETH) го очаква значителен спад въпреки скока на цената му през този месец.

януари 27, 2023 20:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

„Предстои корекция“ – Трейдър с предупреждение за два големи алткойна

Популярен крипто трейдър наскоро сподели мечи настроения за два големи алткойна в краткосрочен план, предвиждайки корекция.

януари 27, 2023 9:04 1 мин. четене

Биткойн: Трейдър предвижда скок до $30,000 – ето кога

Широко следен крипто стратег е оптимист, че Биткойн (BTC) може да нарасне с двуцифрен процент от текущата цена.

януари 26, 2023 20:00 1 мин. четене