НАЧАЛО Алткойни

FTX с рязка промяна в политките за изброяване на токени

21.10.2022 14:19 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX с рязка промяна в политките за изброяване на токени

Търгуващият с валути американски клон на FTX има желание да започне да анализира дали дадени токени могат да бъдат квалифицирани като ценни книжа или не.

Милиардерът Сам Банкман-Фрид, основател и главен изпълнителен директор на FTX разпространи информацията за това в публикация.

Банкман-Фрид сподели, че американските регулатори вече са определили, че някои токени като Биткойн (BTC), не са ценни книжа. За много криптовалути положението остава неясно в това отношение.

Сега FTX US възнамерява да набере собствен правен екип, който да анализира дали даден дигитален актив, използвайки теста на Хауи, е ценна книга.

Ако се стигне до решение, че даден токен е ценна книга той няма да бъде листнат на FTX US, “освен ако няма ясен път за регистрация”. В случай, че даденият токен не е ценна книга – той ще бъде третиран като стока, освен ако Комисията по ценни книжа на САЩ не твърдят обратното.

Разследвания срещу FTX

Главният изпълнителен директор на FTX и американският клон на борсата, FTX US, сега са обект на разследване от регулаторна агенция за ценни книжа, базирана в Тексас.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Binance.US наема бивш служител на ФБР


В подаденото заявление от директора по правоприлагането Джо Ротунд срещу борсата и нейния основател се твърди, че FTX US може би предлага на своите клиенти нерегистрирани ценни книжа под формата на сметки, носещи доходност в САЩ. Въпреки твърденията на компанията, че не предлагат подобни услуги, Ротунда сподели, че е успял да създаде сметка, която носи приходи в САЩ.

В него се казва също, че FTX не е регистрирана като продавач на платежни инструменти или като разпространител на ценни книжа в Тексас.  Тези твърдения са представени на съда, който се занимава с продажбата на активи, принадлежащи на Voyager Digital. По-рано FTX се съгласи да закупи тези активи за $51 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на Cardano (ADA) започва да се възстановява

Cardano, водещ играч на пазара на криптовалути, отбеляза забележително възраждане вчера, регистрирайки значителен ръст от над $1.7 милиарда в пазарната си капитализация.

16.04.2024 8:00 1 мин. четене

Повечето инвеститори в меме криптовалути са на печалба, въпреки скорошната корекция

Въпреки неотдавнашната корекция на крипто пазара значителна част от инвеститорите, притежаващи меме токени като Dogecoin, Shiba Inu и Pepe, остават на печалба, съобщава аналитичната компания IntoTheBlock.

16.04.2024 6:00 1 мин. четене

Какво трябва да знаете за Solana, преди да решите да купите

Очевидно е, че пазарът на криптовалути възвърна популярността си сред инвеститорите. След спада през 2022 г. цените на криптовалутите нараснаха значително през последните 15 месеца.

15.04.2024 21:00 2 мин. четене

Добра идея ли е да се инвестира в Dogecoin при настоящите цени?

Dogecoin, възникнал като забавен експеримент през 2013 г., се превърна в разпознаваема криптовалута, известна със своята волатилност.

15.04.2024 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.