НАЧАЛО Алткойни

FTX с рязка промяна в политките за изброяване на токени

октомври 21, 2022 14:19 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX с рязка промяна в политките за изброяване на токени

Търгуващият с валути американски клон на FTX има желание да започне да анализира дали дадени токени могат да бъдат квалифицирани като ценни книжа или не.

Милиардерът Сам Банкман-Фрид, основател и главен изпълнителен директор на FTX разпространи информацията за това в публикация.

Банкман-Фрид сподели, че американските регулатори вече са определили, че някои токени като Биткойн (BTC), не са ценни книжа. За много криптовалути положението остава неясно в това отношение.

Сега FTX US възнамерява да набере собствен правен екип, който да анализира дали даден дигитален актив, използвайки теста на Хауи, е ценна книга.

Ако се стигне до решение, че даден токен е ценна книга той няма да бъде листнат на FTX US, “освен ако няма ясен път за регистрация”. В случай, че даденият токен не е ценна книга – той ще бъде третиран като стока, освен ако Комисията по ценни книжа на САЩ не твърдят обратното.

Разследвания срещу FTX

Главният изпълнителен директор на FTX и американският клон на борсата, FTX US, сега са обект на разследване от регулаторна агенция за ценни книжа, базирана в Тексас.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Binance.US наема бивш служител на ФБР


В подаденото заявление от директора по правоприлагането Джо Ротунд срещу борсата и нейния основател се твърди, че FTX US може би предлага на своите клиенти нерегистрирани ценни книжа под формата на сметки, носещи доходност в САЩ. Въпреки твърденията на компанията, че не предлагат подобни услуги, Ротунда сподели, че е успял да създаде сметка, която носи приходи в САЩ.

В него се казва също, че FTX не е регистрирана като продавач на платежни инструменти или като разпространител на ценни книжа в Тексас.  Тези твърдения са представени на съда, който се занимава с продажбата на активи, принадлежащи на Voyager Digital. По-рано FTX се съгласи да закупи тези активи за $51 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Токенът на Twitter бота $JIM скочи с над 100% за 24 часа, Wall Street Memes ще го последва?

В инвеститорския свят се появи нов участник- $JIM (и той не е Джим Кери). Този токен, създаден от Twitter бота Jim, привлече вниманието на инвеститорите с невероятния си ръст от 106.85% в рамките на последните 24 часа.

юни 8, 2023 21:35 4 мин. четене

Пазарите са бичи настроени след сделката за тавана на дълга на САЩ, намерете най-добрите сделки с тази AI криптовалута

Неотдавнашното обявяване на предварителна сделка между Белия дом и Камарата на представителите на републиканците за повишаване на тавана на дълга на Съединените щати предизвика бичите настроения обратно на пазара. 

юни 8, 2023 21:25 5 мин. четене

Докато цените на криптовалутите се сриват, Collateral Network (COLT) отбелязва 40% скок

Въпреки цялостния спад в цените на криптовалутите, Collateral Network (COLT) се противопостави на тенденцията, като отбеляза забележителен 40% скок в стойността.

юни 8, 2023 21:10 3 мин. четене

9 най-добри безплатни сайтове за облачен майнинг на криптовалута – Дневен пасивен доход

Перспективата за добив на монети в замяна на пасивен доход привлича много участници от крипто пазара. В традиционния смисъл на думата добив обаче е необходимо скъпо оборудване и много енергия. Затова сега хората все по-често преминават към облачен майнинг.

юни 8, 2023 19:30 7 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.