НАЧАЛО Алткойни

FTX с рязка промяна в политките за изброяване на токени

октомври 21, 2022 14:19 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX с рязка промяна в политките за изброяване на токени

Търгуващият с валути американски клон на FTX има желание да започне да анализира дали дадени токени могат да бъдат квалифицирани като ценни книжа или не.

Милиардерът Сам Банкман-Фрид, основател и главен изпълнителен директор на FTX разпространи информацията за това в публикация.

Банкман-Фрид сподели, че американските регулатори вече са определили, че някои токени като Биткойн (BTC), не са ценни книжа. За много криптовалути положението остава неясно в това отношение.

Сега FTX US възнамерява да набере собствен правен екип, който да анализира дали даден дигитален актив, използвайки теста на Хауи, е ценна книга.

Ако се стигне до решение, че даден токен е ценна книга той няма да бъде листнат на FTX US, „освен ако няма ясен път за регистрация“. В случай, че даденият токен не е ценна книга – той ще бъде третиран като стока, освен ако Комисията по ценни книжа на САЩ не твърдят обратното.

Разследвания срещу FTX

Главният изпълнителен директор на FTX и американският клон на борсата, FTX US, сега са обект на разследване от регулаторна агенция за ценни книжа, базирана в Тексас.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Binance.US наема бивш служител на ФБР


В подаденото заявление от директора по правоприлагането Джо Ротунд срещу борсата и нейния основател се твърди, че FTX US може би предлага на своите клиенти нерегистрирани ценни книжа под формата на сметки, носещи доходност в САЩ. Въпреки твърденията на компанията, че не предлагат подобни услуги, Ротунда сподели, че е успял да създаде сметка, която носи приходи в САЩ.

В него се казва също, че FTX не е регистрирана като продавач на платежни инструменти или като разпространител на ценни книжа в Тексас.  Тези твърдения са представени на съда, който се занимава с продажбата на активи, принадлежащи на Voyager Digital. По-рано FTX се съгласи да закупи тези активи за $51 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Трейдърски алгоритъм показва предпочитание за тези алткойни

Алгоритъм, който отчита изключително представяне, показва предпочитания към Етериум (ETH) и три други цифрови актива с голяма капитализация в условията на несигурна търговия.

ноември 26, 2022 22:03 1 мин. четене

Dogecoin (DOGE): Повечето инвеститори са на печалба

Фирмата за криптоанализ IntoTheBlock установи, че по-голямата част от инвестиралите в Dogecoin (DOGE) са на печалба.

ноември 26, 2022 19:43 1 мин. четене

Cardano (ADA): Броят на новите адреси продължава да расте

Броят на портфейлите в мрежата на Cardano (ADA) е нараснал с над 100,000 досега през последния месец след срива на FTX.

ноември 26, 2022 18:53 1 мин. четене

Цената на XRP завършва седмицата с близо 17% скок

Услугата за проследяване на големи крипто транзакции Whale Alert сподели, че през последните петнадесет часа най-активните китове са прехвърлили близо 400 милиона XRP, както между неизвестни адреси, така и от борси.

ноември 26, 2022 16:00 1 мин. четене