НАЧАЛО Други

Тексас разследва Сам Банкман-Фрийд и FTX US

октомври 18, 2022 21:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тексас разследва Сам Банкман-Фрийд и FTX US

Главният изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд и FTX US (американското дъщерно дружество на компанията) са обект на разследване от страна на Съвета по ценни книжа на Тексас.

Според подаденото от директора по правоприлагането Джо Ротунда заявление, FTX US предполагаемо предлага нерегистрирани ценни книжа под формата на сметки с доходност в САЩ.

Крипто борсата не е регистрирана като преносител на пари или продавач на платежни инструменти в Департамента по банково дело на Тексас. Също така тя не е регистрирана като разпространител на ценни книжа в Съвета по ценни книжа на щата Тексас.

Въпреки твърденията на компанията, че не предлагат подобни услуги, Ротунда сподели, че е успял да създаде сметка, която носи приходи в САЩ.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Очертава се значителна волатилност, твърди Н. Грийн


Според информация от FTX са се съгласили да платят $51 милиона, за да придобият активите на Voyager (VYGVQ). Борсата за криптовалути заяви, че вече води преговори с регулаторните органи.

Осъдителните твърдения бяха отправени към съда по несъстоятелността, който в момента наблюдава продажбата на активите на Voyager Digital.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене

МВФ предупреждава Африка за рисковете от криптовалутите

Африка получи предупреждение от Международния валутен фонд (МВФ) за рисковете, които крие бързото приемане на крипто, изтъквайки, че само една четвърт от държавите в Субсахарска Африка са регламентирали официално криптовалутите.

ноември 26, 2022 17:03 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Binance събра $2 милиарда за спасителния фонд за индустрията

Binance се ангажира да предостави $2 милиарда на обявения наскоро спасителен фонд за крипто индустрията. 

ноември 26, 2022 12:51 1 мин. четене