НАЧАЛО Други

Тексас разследва Сам Банкман-Фрийд и FTX US

18.10.2022 21:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тексас разследва Сам Банкман-Фрийд и FTX US

Главният изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд и FTX US (американското дъщерно дружество на компанията) са обект на разследване от страна на Съвета по ценни книжа на Тексас.

Според подаденото от директора по правоприлагането Джо Ротунда заявление, FTX US предполагаемо предлага нерегистрирани ценни книжа под формата на сметки с доходност в САЩ.

Крипто борсата не е регистрирана като преносител на пари или продавач на платежни инструменти в Департамента по банково дело на Тексас. Също така тя не е регистрирана като разпространител на ценни книжа в Съвета по ценни книжа на щата Тексас.

Въпреки твърденията на компанията, че не предлагат подобни услуги, Ротунда сподели, че е успял да създаде сметка, която носи приходи в САЩ.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Очертава се значителна волатилност, твърди Н. Грийн


Според информация от FTX са се съгласили да платят $51 милиона, за да придобият активите на Voyager (VYGVQ). Борсата за криптовалути заяви, че вече води преговори с регулаторните органи.

Осъдителните твърдения бяха отправени към съда по несъстоятелността, който в момента наблюдава продажбата на активите на Voyager Digital.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Златото продължава да върви нагоре, но каква е причината?

В началото на април 2024 г. пазарът на злато отбеляза значително повишение на цената, продължавайки тенденцията, която подчерта ролята на благородния метал като хедж срещу инфлацията.

20.05.2024 22:30 3 мин. четене

Ripple отправиха предупреждение за квантовите изчисления

Ripple сподели съобщение от математика Масимилиано Сала, който изрази загриженост относно заплахите, които квантовите изчисления представляват за блокчейн криптирането.

20.05.2024 21:00 2 мин. четене

Правителството на САЩ създава инфлацията според икономист

Тъй като САЩ се борят с инфлацията, известният американски икономист Питър Шиф обвинява правителството, по-специално Федералния резерв на САЩ, че са причина за нея, като оспори широко разпространеното мнение, че повишаването на заплатите е действителният източник на увеличението на цените.

20.05.2024 19:00 2 мин. четене

Предстои тежко лято за инвеститорите на фондовите пазари

Според експерти от Уолстрийт, интервюирани от Business Insider, инвеститорите се подготвят за предизвикателно лято, като прогнозите са за застой или корекция на пазара през следващите месеци.

20.05.2024 15:30 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.