НАЧАЛО Други

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

27.09.2022 15:33 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

Предложението отразява над $1.3 милиарда по справедлива пазарна стойност на криптовалутите, съхранявани в платформата на Voyager. Окончателната стойност на сделката ще се основава на цените на дата, която предстои да бъде определена. 

Предложената от FTX оферта

Офертата включва и “допълнително възнаграждение, което се оценява като осигуряващо приблизително $111 милиона допълнителна стойност”, се посочва в изявление на фирмата. 

Официалният комитет на необезпечените кредитори, който представлява клиентите и кредиторите в процеса по несъстоятелност, “участва активно в конкурентния търг и подкрепя печелившата оферта на FTX US”, се казва в изявлението.

“Офертата на FTX US максимизира стойността и свежда до минимум оставащата продължителност на преструктурирането на дружеството, като осигурява ясен път напред за длъжниците да изпълнят плана по глава 11 и да върнат стойността на своите клиенти и други кредитори”, се казва в изявлението. 

Водещата на пазара, сигурна платформа за търговия на FTX US ще даде възможност на клиентите да търгуват и съхраняват криптовалута след приключването на делата по глава 11 на Дружеството.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Cardano: Анализатор излага ключово ниво за криптовалутата


Вземанията на Voyager срещу фалиралия фонд Three Arrows Capital (3AC) ще се наследят от FTX, а всички средства, възстановени от заема към 3AC в размер от $650 милиона, ще бъдат разпределени между кредиторите.

Продажбата слага край на продължилия близо две седмици аукцион. Voyager получи множество оферти за алтернативи за продажба и реорганизация, и въз основа на резултатите от търга стигна до заключението, че “FTX е най-добрата алтернатива за заинтересованите страни на Voyager”, се казва в изявлението.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Глоба за милиарди заплашва Microsoft в Европа

На Microsoft може да бъде наложена глоба в размер до 1% от годишните ѝ приходи в Европейския съюз, ако не отговори на искане за предоставяне на информация до 27 май.

19.05.2024 21:00 2 мин. четене

6 съвета за търговията с криптовалути

През последните години криптовалутите спечелиха значително внимание и популярност. Тези дигитални активи предлагат редица предимства пред традиционните валути, като например по-голяма сигурност и неприкосновеност на личните данни, по-ниски такси за транзакции и децентрализиран контрол.

19.05.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.