НАЧАЛО Други

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

септември 27, 2022 15:33 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

Предложението отразява над $1.3 милиарда по справедлива пазарна стойност на криптовалутите, съхранявани в платформата на Voyager. Окончателната стойност на сделката ще се основава на цените на дата, която предстои да бъде определена. 

Предложената от FTX оферта

Офертата включва и “допълнително възнаграждение, което се оценява като осигуряващо приблизително $111 милиона допълнителна стойност”, се посочва в изявление на фирмата. 

Официалният комитет на необезпечените кредитори, който представлява клиентите и кредиторите в процеса по несъстоятелност, “участва активно в конкурентния търг и подкрепя печелившата оферта на FTX US”, се казва в изявлението.

“Офертата на FTX US максимизира стойността и свежда до минимум оставащата продължителност на преструктурирането на дружеството, като осигурява ясен път напред за длъжниците да изпълнят плана по глава 11 и да върнат стойността на своите клиенти и други кредитори”, се казва в изявлението. 

Водещата на пазара, сигурна платформа за търговия на FTX US ще даде възможност на клиентите да търгуват и съхраняват криптовалута след приключването на делата по глава 11 на Дружеството.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Cardano: Анализатор излага ключово ниво за криптовалутата


Вземанията на Voyager срещу фалиралия фонд Three Arrows Capital (3AC) ще се наследят от FTX, а всички средства, възстановени от заема към 3AC в размер от $650 милиона, ще бъдат разпределени между кредиторите.

Продажбата слага край на продължилия близо две седмици аукцион. Voyager получи множество оферти за алтернативи за продажба и реорганизация, и въз основа на резултатите от търга стигна до заключението, че “FTX е най-добрата алтернатива за заинтересованите страни на Voyager”, се казва в изявлението.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как фондовият пазар се противопоставя на икономическия хаос

През последните месеци финансовият пейзаж е изпълнен с хаос и несигурност. В началото на годината се борихме с трайната инфлация, последвана от тревожния срив на Silicon Valley Bank през март, който предизвика безпокойство сред инвеститори, собственици на бизнес и банкери.

май 30, 2023 17:30 3 мин. четене

БРИКС: Лукашенко се обръща към съюза в отговор на санкциите

По време на срещата на Висшия евразийски икономически съвет в Москва президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази отговора на страната си за санкциите.

май 30, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC представлява заплаха от правителствен контрол според създателя на Cardano

Съоснователят на Cardano (ADA), популярната платформа за смарт договори, изрази загриженост относно дигиталните валути на централните банки (CBDC) и техния потенциал за правителствен контрол.

май 30, 2023 12:00 2 мин. четене

Директорът на Binance прогнозира големи успехи в крипто пространството през следващия бичи пазар

Главният изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути по обем на търговията очаква редица постижения в крипто индустрията през следващата бича фаза.

май 30, 2023 10:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.