НАЧАЛО Други

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

Предложението отразява над $1.3 милиарда по справедлива пазарна стойност на криптовалутите, съхранявани в платформата на Voyager. Окончателната стойност на сделката ще се основава на цените на дата, която предстои да бъде определена. 

Предложената от FTX оферта

Офертата включва и „допълнително възнаграждение, което се оценява като осигуряващо приблизително $111 милиона допълнителна стойност“, се посочва в изявление на фирмата. 

Официалният комитет на необезпечените кредитори, който представлява клиентите и кредиторите в процеса по несъстоятелност, „участва активно в конкурентния търг и подкрепя печелившата оферта на FTX US“, се казва в изявлението.

„Офертата на FTX US максимизира стойността и свежда до минимум оставащата продължителност на преструктурирането на дружеството, като осигурява ясен път напред за длъжниците да изпълнят плана по глава 11 и да върнат стойността на своите клиенти и други кредитори“, се казва в изявлението. 

Водещата на пазара, сигурна платформа за търговия на FTX US ще даде възможност на клиентите да търгуват и съхраняват криптовалута след приключването на делата по глава 11 на Дружеството.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Cardano: Анализатор излага ключово ниво за криптовалутата


Вземанията на Voyager срещу фалиралия фонд Three Arrows Capital (3AC) ще се наследят от FTX, а всички средства, възстановени от заема към 3AC в размер от $650 милиона, ще бъдат разпределени между кредиторите.

Продажбата слага край на продължилия близо две седмици аукцион. Voyager получи множество оферти за алтернативи за продажба и реорганизация, и въз основа на резултатите от търга стигна до заключението, че „FTX е най-добрата алтернатива за заинтересованите страни на Voyager“, се казва в изявлението.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене