НАЧАЛО Други

FTX се готви да ликвидира $3.4 милиарда в криптовалути – какво да очакваме?

септември 11, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX се готви да ликвидира $3.4 милиарда в криптовалути – какво да очакваме?

В момента пазарът на криптовалути е в трескаво очакване, тъй като през следващата седмица се очакват значителни събития.

Фокусът на вниманието е върху FTX, крипто борса в затруднение, която е готова да получи съдебно одобрение за ликвидирането на криптовалути на стойност приблизително $3.4 милиарда.

Има слухове, които предполагат, че FTX може да получи зелена светлина за тази ликвидация до 13 септември. Заинтересованите страни са загрижени за потенциалното отрицателно въздействие, което това може да окаже върху пазара.

Мечите настроения започват да хвърлят сянка върху ситуацията. Крипто аналитичната агенция IntoTheBlock посочи, че предстоящата ликвидация на FTX може потенциално да потисне неотдавнашните положителни движения на Етериум и Solana на пазара. Компанията заяви:

Въпреки положителните новини за Visa и потенциалния спот ETF за ETH, предстоящата ликвидация на FTX в размер на $3 милиарда може да диктува движението на пазара.

Важно е обаче да се отбележи, че паниката може да е преждевременна. Известният крипто коментатор “Hitesh.ethспомена, че дори ако FTX си осигури одобрение до 13 септември, ликвидацията може да не започне веднага.

Изключително важно е да се подчертае, че съдебните документи на FTX посочват желанието за продажба на дигитални активи на стойност до $100 милиона на седмична база. Понякога тази горна граница може да бъде разширена до $200 милиона.

Алткойните се подготвят за потенциалното въздействие на тази предстояща разпродажба, особено тези, които се държат от FTX. Данните сочат, че Solana съставлява най-голямата част от техните активи, оценени на приблизително $685 милиона.

Освен това на FTT, собствения токен на борсата, се падат $529 милиона от активите, предвидени за ликвидация. Бяха повдигнати въпроси относно стратегията на FTX за ликвидация на тези токени поради ограничената ликвидност и дълбочина на пазара на FTT.

Портфейлът на FTX включва и значителни дялове от други криптовалути като Aptos, Dogecoin, MATIC на Polygon, XRP и др.

FTX агресивно търси начини за възстановяване на активите си в условията на финансови затруднения, като инициира серия от правни действия. Неотдавна борсата подаде иск за връщане на средства срещу LayerZero, платформа за оперативна съвместимост на омничейн, в опит да си възстанови $21 милиона. Освен това тя започна съдебно производство срещу Ари Литан, главен оперативен директор на LayerZero, с искане за $13 милиона и търси $6.5 милиона от Skip & Goose, компания, собственост на Литан.

Освен това се съобщава, че FTX преразглежда таксите за промоция, изплащани на спортни знаменитости като Наоми Осака и Шакил О’Нийл. В разцвета на силите си фалиралата вече борса е инвестирала значителни суми в подкрепа на известни личности за маркетингови кампании. Например Осака е получила $3.2 милиона за връзките си с FTX и за подкрепата си от нея.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Инвеститор превърна едва $18 в невероятните $1.5 милиона

На 27 октомври 2020 г. ранен инвеститор придоби над 200 милиарда Шиба Ину (SHIB) токена. По време на тази инвестиция активът се оценяваше на приблизително $0.000000000084245, като в цената му за търговия имаше десет нули.

септември 26, 2023 15:00 1 мин. четене

Какво е бичият пазар за криптовалутите, задава ли се такъв и кои токени да следите

Проучване на крипто бичи пазарите и най-добрите инвестиционни монети, които да гледате сега, преди да започне следващият: SPCT, eCash (XEC) и THORChain (RUNE).

септември 26, 2023 14:22 5 мин. четене

Две дългосрочни инвестиции от портфолиото на Майкъл Бъри

Майкъл Бъри, известният американски инвеститор, получи широко признание за забележителната си прозорливост при предсказването на кризата с високорисковите кредити през 2008 г.

септември 26, 2023 14:00 3 мин. четене

Криптовалути за диверсифициране на портфейл през Q4: Kangamoon (KANG), Shiba Inu (SHIB), XRP

Открийте най-добрите криптовалути за диверсифициране на портфейла ви преди четвъртото тримесечие на 2023 г. – Shiba Inu, XRP и Kangamoon.

септември 26, 2023 13:46 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.