НАЧАЛО Крипто Крими

FTX ще компенсира всичките си потребители и това ще бъде края на борсата

01.02.2024 6:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX ще компенсира всичките си потребители и това ще бъде края на борсата

FTX се отказа от усилията си да рестартира крипто борсата си, като вместо това избра ликвидация, която трябва да изплати изцяло задълженията на клиентите, заяви адвокат на компанията в сряда.

Според информацията FTX е преговаряла в продължение на месеци с потенциални участници в търга и инвеститори, но никой от тях не е пожелал да вложи достатъчно пари, за да възстанови борсата FTX, заяви адвокатът на компанията Анди Дитдерих по време на изслушване в съда по несъстоятелност в Делауеър.

Неуспешните преговори подчертават факта, че FTX никога не е била това, което изглеждаше, и че основателят Сам Банкман-Фрийд никога не е изградил основната технология или администрация, необходими за управлението на компанията като жизнеспособна дейност, каза Дитдерих.

Вместо това FTX ще се съсредоточи върху ликвидирането на активите си, за да изплати на клиентите, чиито депозити в криптовалута бяха блокирани, когато компанията подаде молба за обявяване в несъстоятелност през ноември 2022 г.

FTX е възстановила активи за над $7 милиарда, за да изплати на клиентите си, и е постигнала споразумения с различни правителствени регулатори, които са се съгласили да изчакат, докато клиентите бъдат напълно изплатени, преди да се опитат да съберат около $9 милиарда вземания според Дитдерих.

Сега FTX очаква да изплати сумите на всички клиенти изцяло, въпреки че ще изчисли изплащането им въз основа на цените на криптовалутите от ноември 2022 г., когато крипто пазарът страдаше от продължителен спад.

По време на изслушването в сряда съдията по несъстоятелността Джон Дорси отхвърли тези оплаквания на клиентите и одобри използването на цените от 2022 г. от FTX, като заяви, че законът за несъстоятелността на САЩ е “много ясен“, че дълговете трябва да бъдат изплатени въз основа на стойността им към датата, на която компанията е обявила несъстоятелност.

FTX заяви, че клиентите не трябва да очакват бързо изплащане, защото компанията все още трябва да проучи кои претенции на клиентите са основателни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

ОФИЦИАЛНО: Основателят на Terra ще бъде екстрадиран в САЩ

До Куон, бившият криптовалутен магнат и създател на екосистемата Terra (LUNA), ще бъде екстрадиран в САЩ, за да отговаря по обвинения в измама.

22.02.2024 14:00 1 мин. четене

Фалшиви криптовалути използват БРИКС, за да крадат от инвеститорите

Изследователи в областта на сигурността установиха, че има тревожен ръст във фалшифицирането на криптовалути, като се обръща специално внимание на компаниите от списъка Fortune 100.

21.02.2024 7:00 2 мин. четене

Поредната крипто борса стана жертва на хакери – откраднати са над $26 милиона

Платформа за търговия с криптовалути, наскоро претърпя значителен пробив, в резултат на който бяха загубени BTC и ETH на стойност над $26 милиона.

19.02.2024 10:00 2 мин. четене

Американските прокурори предлагат 18 месеца затвор на бившия директор на Binance

Чанпен Джао, който преди отговаряше за Binance, е изправен пред потенциални последствия, които биха могли да окажат значително влияние върху начина, по който Съединените щати регулират и налагат спазването на правилата в крипто индустрията.

18.02.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.