НАЧАЛО Алткойни

Етериум може да се изстреля над $4,000 в следващите месеци ако има одобрение на спот ETF

31.01.2024 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум може да се изстреля над $4,000 в следващите месеци ако има одобрение на спот ETF

Standard Chartered предполага, че цената на Етериум може да достигне $4,000 до края на май, ако криптовалутата успешно си осигури собствен спот борсово търгуван фонд (ETF).

Ръководителят на отдела за валутни проучвания Джеф Кендрик изрази увереност в 70% увеличение на цената спрямо настоящата стойност на Етериум, ако висящите заявления за спот ETF в САЩ бъдат одобрени до крайния срок на 23 май.

Правейки паралели с работата на Комисията по ценни книжа и фондови борси по последните заявления за спот Биткойн ETF, Кендрик очаква подобен процес за Етериум, който потенциално да отрази представянето на BTC, водещо до одобрението на ETF.

Въпреки че Етериум вече отбеляза 19% ръст, откакто Blackrock подаде заявление за ETF на 16 ноември, Кендрик смята, че истинският скок може да се случи през май, особено след като заявленията на VanEck и Ark21Shares достигнат крайния си срок. Той обаче подчерта, че трябва да бъдат изпълнени определени условия, за да може Етериум да достигне целевата цена от $4,000.

Кендрик предлага очакванията за одобрение да бъдат поддържани на ниско ниво – стратегия, която се оказа ефективна преди стартирането на Биткойн ETF.

Освен това трябва да се подценяват последиците от одобрението за пазара. Въпреки опасенията относно класифицирането на Етериум като ценна книга от страна на SEC, Кендрик твърди, че комисията вече е загубила този аргумент в съда.

За да може Етериум да изпита значителен тласък, до крайния срок през май трябва да бъдат одобрени множество ETF-и. Кендрик отбеляза, че макар ценовото действие на Етериум преди появата на ETF да наподобява това на Биткойн, сценарият се променя, след като фондовете станат активни.

За разлика от Биткойн, който отбеляза спад на цената след одобрението на ETF поради отлив от фонда на Grayscale, Grayscale Ethereum Trust има по-малка пазарна капитализация в сравнение с аналога си Биткойн.

Кендрик подчерта, че текущата пазарна капитализация на Grayscale ETH Trust от $6 милиарда представлява само 2.2% от общата пазарна капитализация на ETH, докато съпоставимата цифра за BTC беше 3.1% по време на одобрението на Биткойн ETF.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Dogecoin: Китовете се активизират, изпращайки десетки милиони към топ крипто борсите

Whale Alert, известна компания за проследяване на значителни движения на криптовалути, идентифицира близо дузина значителни трансакции с Dogecoin на Coinbase, водещата американска борса за криптовалути.

05.03.2024 10:00 2 мин. четене

Цената на тази меме криптовалута може сериозно да се срине тази седмица

Pepe (PEPE) се превърна в отличник на пазара на криптовалути, като отбеляза значителни печалби както на дневна, така и на седмична база.

05.03.2024 7:00 2 мин. четене

Прогноза за бъдещето на AI криптовалутата Worldcoin от ChatGPT

Worldcoin (WLD) претърпя спад от над 1.7% през последните 24 часа след съобщенията, че Илон Мъск е започнал съдебни действия срещу монетата OpenAI.

04.03.2024 22:00 2 мин. четене

Крипто инвеститор достигна $2 милиона печалба само за два месеца – ето как

От Arkham Intelligence споделиха, че проницателен инвеститор се е възползвал от неотдавнашния скок на меме монетата Dogwifhat (WIF), постигайки впечатляваща възвръщаемост от 33,000% от инвестицията си в Solana.

04.03.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.