НАЧАЛО Крипто Крими

Броени часове до старта на делото срещу Сам Банкман-Фрийд – какво да очакваме

октомври 3, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Броени часове до старта на делото срещу Сам Банкман-Фрийд – какво да очакваме

Настъпи денят, в който Сам Банкман-Фрийд ще се изправи пред един от най-очакваните наказателни процеси на годината, както и на крипто сектора.

На 3 октомври основателят на FTX ще бъде прехвърлен от Метрополитенския център за задържане в Бруклин във федералния съд в Манхатън.

FTX, крипто борсата основана от Банкман-Фрийд, преживя шокиращ срив през ноември, в резултат на което не можа да отчете милиарди долари в клиентски средства. Тогава федералните прокурори обвиниха Банкман-Фрийд в различни обвинения, включително измама и заговор за пране на пари.

Очаква се в рамките на приблизително шестседмичния съдебен процес да бъдат дадени ключови показания от близкото обкръжение на Банкман-Фрийд, които са се съгласили да сътрудничат на прокурорите. Очаква се този процес да привлече вниманието на медиите наравно с процесите срещу Бърни Мейдоф и Елизабет Холмс.

Прокурорите твърдят, че вместо да държат отделно средствата на клиентите, служителите на FTX са предоставили тези депозити на Alameda Research. Те твърдят, че Банкман-Фрийд е използвал техническа “задна вратичка”, за да прехвърли незабелязано пари от сметките на клиентите на FTX, като е използвал тези средства за недвижими имоти, политически дарения и погасяване на задължения към кредиторите на Alameda.

През декември 2022 г. 31-годишният Банкман-Фрийд бе арестуван на Бахамите, където е седалището на FTX, и беше отведен в САЩ. До момента той все още не се е признал за виновен по всички обвинения, като твърди, че макар да е допускал грешки, не е смесвал средства умишлено.

Срещу него са повдигнати общо 13 обвинения, като само седем от тях са разгледани в рамките на този първоначален процес. Друг съдебен процес през март 2024 г. ще включва обвинения за нарушаване на правилата за финансиране на предизборната кампания.

Прокурорите са събрали огромно количество доказателства, като са натрупали над 6 милиона страници документи, което го прави един от най-големите набори в дело за измама с ценни книжа. Само в акаунтите на Банкман-Фрийд в Google са открити 2.5 милиона страници. По време на процеса те планират да представят около 1,300 веществени доказателства.

Банкман-Фрийд е заплашен от максимална присъда от 115 години, но според правни експерти действителният срок на лишаване от свобода може да бъде значително по-малък поради естеството на обвиненията. Процесът не само включва едно лице, но и поставя в центъра на вниманието цялата крипто индустрия. Някои твърдят, че предполагаемите действия на Банкман-Фрийд приличат на традиционна измама, несвързана с крипто, въпреки значимата му роля в индустрията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Oснователят на Terra Luna най-вероятно ще бъде екстрадиран в САЩ

Според запознати източници висшият служител на правосъдието на Черна гора е изразил намерение да екстрадира До Куон, спорна фигура в сферата на криптовалутите, в САЩ, а не в Южна Корея.

декември 7, 2023 18:14 1 мин. четене

Украйна: Арестуваха държавен служител за присвояването на $1.5 милиона в крипто

Висшият антикорупционен съд в Украйна отне от бившия шеф на Държавната служба за специални комуникации на Украйна (SSSCIP) $1.5 милиона в криптовалути – по-специално Tether (USDT), TRON (TRX) и Биткойн (BTC).

декември 3, 2023 14:00 2 мин. четене

Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо се оказа в интересна ситуация и може да се наложи да се споразумее в съда за огромна сума заради популяризирането на Binance, която по-рано се съгласи да плати огромна глоба от $4.3 милиарда и да освободи главния си изпълнителен директор Чанпен Джао като част от споразумение с регулаторните органи на САЩ.

декември 1, 2023 21:00 1 мин. четене

Хакер на нашумял блокчейн проект иска пълен контрол над мрежата

KyberSwap, агрегатор на децентрализирана борса (DEX) и протокол за ликвидност, който е в основата на ликвидния хъб на мрежата Kyber, стана жертва на целенасочен експлойт. 

декември 1, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.