НАЧАЛО Други

FTX: Американският синдик възразява срещу планираната продажба на дялове

януари 8, 2023 12:06 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX: Американският синдик възразява срещу планираната продажба на дялове

Американски синдик подаде възражение срещу плана на FTX да продаде LedgerX, както и подразделенията на FTX в Европа и Япония.

FTX подаде молба за защита от несъстоятелност през ноември на фона на нарастващи дългове от неуспешни инвестиции и предполагаемо лошо управление на средства от страна на ръководителите. 

По-рано компанията заяви, че планира да продаде своите подразделения LedgerX, FTX Japan и FTX Europe. Според Reuters обаче на 7 януари американският попечител (синдик) Андрю Вара е подал възражение срещу тези продажби. 

В своето заявление федералният надзорник по несъстоятелността е поискал преди продажбата на звената да се проведе разследване, за да се установи дали те имат достъп до информация, свързана с производството по несъстоятелност на борсата. Според него, не трябва да се осъществява продажбата докато „не се проведе пълно и независимо разследване на всички физически и юридически лица, които може да са били замесени в злоупотреби, небрежност или друго поведение“, се казва в подаденото заявление.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: „Биткойн е най-сигурната, най-децентрализираната и най-ликвидната мрежа“ – инвестиционен гигант


В качеството си на американски синдик Вара е част от Министерството на правосъдието, което контролира производствата по несъстоятелност в САЩ и има задължението да гарантира, че обявените в несъстоятелност субекти не извършват дейности, които биха били в ущърб на кредиторите или други лица с интереси по делото.

Развитието на ситуацията идва, след като миналата седмица бившият главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд пледира невинен по наказателни обвинения, че е измамил инвеститорите и с действията си им е причинил финансови загуби.

Каква точно е ролята на синдика?

При несъстоятелност по глава 11 неговата роля е подобна на тази при други видове производства по несъстоятелност, но с някои допълнителни отговорности.

Глава 11 е вид несъстоятелност, която често се използва от предприятия за реорганизиране на дълговете им и преструктуриране на финансите им. Попечителят по дело по глава 11 отговаря за надзора на плана за преструктуриране на длъжника и за това той да бъде изпълнен в съответствие със закона.

Някои специфични отговорности на управителя по глава 11 могат да включват:

  • Преглед на молбата за обявяване в несъстоятелност
  • Преглед на плана за преструктуриране на длъжника и отправяне на препоръки към съда
  • Наблюдение на изпълнението на плана за преструктуриране
  • Събиране и разпределяне на плащанията между кредиторите съгласно условията на плана
  • Гарантиране, че длъжникът спазва всички приложими закони и разпоредби
  • Докладване на съда за напредъка на делото и за спазването на плана
  • Основната отговорност на синдика по глава 11 е да представлява интересите на кредиторите и да гарантира, че процесът на несъстоятелност се провежда по справедлив и организиран начин.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance блокира клиентски сметки свързани с Bitzlato

Потребители на криптоборсата Binance споделиха, че гиганта в индустрията е блокирал множество сметки в платформата си във връзка с разследването на Bitzlato.

януари 31, 2023 8:02 2 мин. четене

Какво се случва с имота на Ружа Игнатова в Лондон?

Основателката на OneCoin Ружа Игнатова, известна още като „криптокралицата“, е свързана с британско правителствено досие за имот в Лондон.

януари 30, 2023 17:02 3 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене