Home

“Биткойн е най-сигурната, най-децентрализираната и най-ликвидната мрежа” – инвестиционен гигант

08.01.2023 8:00 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
“Биткойн е най-сигурната, най-децентрализираната и най-ликвидната мрежа” – инвестиционен гигант

През януари миналата година Fidelity публикува доклад, обхващащ защо "инвеститорите трябва да разглеждат Биткойн отделно от други дигитални активи". 

В проучването Fidelity изтъкна различни качества на Биткойн, които не само го правят по-желан като средство за съхранение на стойност, но и по-децентрализиран и сигурен от другите криптовалути. 

Изминалата година беше изпълнена със сътресения и скандали, като акцентът беше поставен върху събития като срива на стабилната монета Terra и скорошния фалит на FTX. Централизираните предприятия се възползваха от вълнението около децентрализираните криптовалути. 

Поради бързия възход на подривния клас активи и повишения интерес от страна на инвеститорите, физически лица и компании осъзнаха, че могат да направят пари. Те се заеха да създават свои собствени токени, отпускаха кредити на предприятия, които не заслужаваха да бъдат подкрепяни, а понякога дори прибираха доларите на инвеститорите. 

Това е големият проблем тази година. Предполага се, че криптовалутите са децентрализирани и лишени от всякакъв контрол от страна на един човек или една компания. Докладът на Fidelity показа чрез поредица от анализи, че Биткойн е олицетворение на децентрализацията и сигурността, и притежава други силни характеристики, които трябва да го направят предпочитан дигитален актив сред инвеститорите. 

Аргументи в полза на Биткойн

Документът е дълъг общо 26 страници и е пълен с убедителни причини, поради които BTC трябва да се разглежда отделно от всички останали криптовалути. Ето кои са най-важните неща според анализаторите на Fidelity.

Някои от характеристиките на Биткойн, които го отличават от всички останали криптовалути, са несравнимото ниво на децентрализация и сигурност. От създаването на BTC досега се появиха много алткойни, но много от тях са пожертвали сигурността и децентрализацията в полза на бързата скорост на транзакциите. Често зад подобренията на протокола стоят избрани членове на общността, като основатели и разработчици.

Но при Биткойн няма нито един човек или организация, които да дърпат конците зад кулисите – привлекателно качество, като се имат предвид недостатъците, които поразиха някои мрежи през 2022 г. Освен това разпределената и обширна мрежа от възли (нодове) по целия свят прави Биткойн значително по-сигурен от най-големите му конкуренти.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Повратен момент за крипто регулациите през 2023-та? – Б. Гарлинхаус


Биткойн е надежден

Най-интересното заключение, направено от анализаторите на Fidelity, е убеждението им, че флагманската криптовалута има потенциала да се превърне в “основно парично благо” поради характеристиките, които го правят надеждна алтернатива на парите. Това са именно неговата оскъдност и търсене. 

От Fidelity предположиха, че ограниченото предлагане на актива от 21 милиона и нарастващият мрежови ефект могат да го превърнат в предпочитан дигитален актив за инвеститорите. 

Поради предимството на Биткойн, че е първи на пазара, неговия блокчейн се превърна в “най-сигурната, най-децентрализираната и най-ликвидната мрежа” – качества, които според Fidelity стимулират потребителите да го избират пред други. Анализаторите смятат, че това ще засили неговата легитимност, което впоследствие ще го направи по-ценен, тъй като търсенето се увеличава стремглаво.

Време е инвеститорите да осъзнаят, че не всеки нов алткойн заслужава място в портфейла им. Много от тези активи се преструват на криптовалути, но в действителност приличат по-скоро на централизирани Понци схеми. 

Вероятно никога няма да има друг Биткойн и поради тази причина той трябва да бъде приоритизиран повече от всеки друг дигитален актив. Инвеститорите в BTC могат да бъдат уверени, че блокчейнът ще остане устойчив. Той е най-вероятният кандидат да се превърне в основния дигитален актив за години напред.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Питър Бранд сподели своята меча прогноза за Биткойн

Въпреки неутралните настроения на пазара на криптовалути, някои анализатори прогнозират мечи тренд за Биткойн (BTC).

21.07.2024 22:00 2мин. четене

Биткойн изпитва висока волатилност, след като Байдън отпадна от президентската надпревара

Джо Байдън, настоящият президент на САЩ, обяви, че няма да се кандидатира за преизбиране през 2024 г.

21.07.2024 21:35 1мин. четене

Входящите потоци към ETF-ите за криптовалути нарастват с наближаването на старта на спот Етериум ETF

Спот Биткойн ETF-ите отбелязаха значителен приток през тази седмица, като с възстановяването на пазарите бяха инвестирани около $1.24 милиарда.

21.07.2024 19:40 1мин. четене

Биткойн може да преодолее съпротивата от $70,000 според анализатор

Водещ анализатор, който точно прогнозира най-ниската цена на Биткойн през 2022 г., сега смята, че натискът на мечките върху водещата криптовалута е напълно изчерпан.

21.07.2024 19:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.