НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Търсенето в мрежата бележи плавен ръст

ноември 8, 2022 21:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Търсенето в мрежата бележи плавен ръст

Данните на Glassnode показват, че търсенето в мрежата на Биткойн постепенно се възстановява след като месеци наред бе в непрекъснат спад.

Общото количество монети в мемпула на Биткойн се увеличава 

Според последния седмичен доклад от Glassnode, в последно време в мрежата на BTC се наблюдава малък, но устойчив ръст на активността.

Мемпул (mempool) е виртуално място, където транзакциите с Биткойн, които все още не са потвърдени, стоят в очакване да бъдат обработени от миньорите.

Когато мемпула е голям това означава, че в момента в мрежата има много чакащи транзакции. Това може да подскаже, че веригата наблюдава висока активност в момента.

При повишение на индикаторът на Glassnode за “Обща сума на монетите в мемпула” може да се смята, че в момента в блокчейна на Биткойн се извършват по-големи или повече транзакции.

Ето една графика, която показва тенденцията при общото количество монети в мемпула на BTC през последните дванадесет месеца:

Както можете да видите на горната графика, общото количество монети в Биткойн мемпула постоянно намаляваше през по-голямата част от последната година.

Това означава, че с настъпването на мечия пазар активността по веригата започна да спада, тъй като все по-малък брой инвеститори се интересуваха от търговия с криптовалутата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето защо Биткойн (BTC) падна под $20,000


В този период на спад все пак имаше няколко необичайни скока, при които мемпула се пренасищаше. Тези изблици съвпадаха с големите капитулации на цената. Независимо от движението на цената това бяха само временни подеми и метриката за нула време се върна към нормата.

Промяна в търсенето на Биткойн 

Тенденцията обаче се промени през последния месец. През този период индикаторът отбеляза устойчив възходящ тренд, което предполага, че сега по веригата се прехвърля по-голямо общо количество монети.

Glassnode отбелязва, че това може да е първоначален знак, че в момента се наблюдава потенциално конструктивна промяна в търсенето на Биткойн.

И ако това е така, тази тенденция би могла да се окаже положителна за цената на криптовалутата в дългосрочен план, тъй като засиленото търсене е от ключово значение за развитието на пазара.

Към момента на публикуване Биткойн се търгува на цена от $19,700, което представлява спад от 4% през последната седмица.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн, Етериум и Solana предизвикват вълнение на крипто пазара

Според анализатор, страхът от пропускане или FOMO потенциално може да доведе до активизиране на “дребните” търговци в Биткойн сектора (BTC).

юни 6, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн спадна под $26,000 – оттук накъде?

Биткойн продължава низходящата си тенденция в последните няколко дни, повличайки със себе си целия пазар на криптовалути.

юни 5, 2023 23:44 2 мин. четене

Сериозен отлив на средства от банките в САЩ – свеж капитал за Биткойн?

Според Артър Хейс, основателя на BitMEX американските банки се готвят за нов удар, тъй като бизнесът се стреми да надделее над преобладаващите ниски лихвени проценти.

юни 5, 2023 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Насочва ли се цената към $26,000?

След пазарен анализ от предишния петък крипто пазарът претърпя нетни изходящи потоци в размер на $17 милиарда, което е довело до текуща оценка от $1.13 трилиона, отразяваща спад от 1.54%. 

юни 5, 2023 16:17 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.