НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Търсенето в мрежата бележи плавен ръст

08.11.2022 21:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Търсенето в мрежата бележи плавен ръст

Данните на Glassnode показват, че търсенето в мрежата на Биткойн постепенно се възстановява след като месеци наред бе в непрекъснат спад.

Общото количество монети в мемпула на Биткойн се увеличава 

Според последния седмичен доклад от Glassnode, в последно време в мрежата на BTC се наблюдава малък, но устойчив ръст на активността.

Мемпул (mempool) е виртуално място, където транзакциите с Биткойн, които все още не са потвърдени, стоят в очакване да бъдат обработени от миньорите.

Когато мемпула е голям това означава, че в момента в мрежата има много чакащи транзакции. Това може да подскаже, че веригата наблюдава висока активност в момента.

При повишение на индикаторът на Glassnode за “Обща сума на монетите в мемпула” може да се смята, че в момента в блокчейна на Биткойн се извършват по-големи или повече транзакции.

Ето една графика, която показва тенденцията при общото количество монети в мемпула на BTC през последните дванадесет месеца:

Както можете да видите на горната графика, общото количество монети в Биткойн мемпула постоянно намаляваше през по-голямата част от последната година.

Това означава, че с настъпването на мечия пазар активността по веригата започна да спада, тъй като все по-малък брой инвеститори се интересуваха от търговия с криптовалутата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето защо Биткойн (BTC) падна под $20,000


В този период на спад все пак имаше няколко необичайни скока, при които мемпула се пренасищаше. Тези изблици съвпадаха с големите капитулации на цената. Независимо от движението на цената това бяха само временни подеми и метриката за нула време се върна към нормата.

Промяна в търсенето на Биткойн 

Тенденцията обаче се промени през последния месец. През този период индикаторът отбеляза устойчив възходящ тренд, което предполага, че сега по веригата се прехвърля по-голямо общо количество монети.

Glassnode отбелязва, че това може да е първоначален знак, че в момента се наблюдава потенциално конструктивна промяна в търсенето на Биткойн.

И ако това е така, тази тенденция би могла да се окаже положителна за цената на криптовалутата в дългосрочен план, тъй като засиленото търсене е от ключово значение за развитието на пазара.

Към момента на публикуване Биткойн се търгува на цена от $19,700, което представлява спад от 4% през последната седмица.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Критиките към Биткойн са абсурдни – Антъни Скарамучи

Американският финансист Антъни Скарамучи, основател на SkyBridge Capital, наскоро защити съоснователя на MicroStrategy Майкъл Сейлър от упреците на Биткойн критик, който твърди, че Сейлър е навредил повече на BTC, отколкото му е помогнал.

24.05.2024 1:00 2 мин. четене

Манията по Биткойн Runes отминава след огромен срив на транзакциите

Протоколът Bitcoin Runes, стартиран на 20 април, първоначално се наложи като доминиращ в трафика на блокчейна на Биткойн в осем дни, предимно през уикендите, което съвпадна с четвъртото халвинг събитие на Биткойн.

23.05.2024 17:00 1 мин. четене

Доналд Тръмп започна да приема Биткойн, Етериум и други криптовалути за кампанията си

Уебсайтът на предизборната кампания на бившия президент Доналд Тръмп обяви, че приема дарения в криптовалута, като предоставя на потребителите възможността да правят вноски с фиатна валута или с различни криптовалути.

23.05.2024 7:00 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.