НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Търсенето в мрежата бележи плавен ръст

ноември 8, 2022 21:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Търсенето в мрежата бележи плавен ръст

Данните на Glassnode показват, че търсенето в мрежата на Биткойн постепенно се възстановява след като месеци наред бе в непрекъснат спад.

Общото количество монети в мемпула на Биткойн се увеличава 

Според последния седмичен доклад от Glassnode, в последно време в мрежата на BTC се наблюдава малък, но устойчив ръст на активността.

Мемпул (mempool) е виртуално място, където транзакциите с Биткойн, които все още не са потвърдени, стоят в очакване да бъдат обработени от миньорите.

Когато мемпула е голям това означава, че в момента в мрежата има много чакащи транзакции. Това може да подскаже, че веригата наблюдава висока активност в момента.

При повишение на индикаторът на Glassnode за „Обща сума на монетите в мемпула“ може да се смята, че в момента в блокчейна на Биткойн се извършват по-големи или повече транзакции.

Ето една графика, която показва тенденцията при общото количество монети в мемпула на BTC през последните дванадесет месеца:

Както можете да видите на горната графика, общото количество монети в Биткойн мемпула постоянно намаляваше през по-голямата част от последната година.

Това означава, че с настъпването на мечия пазар активността по веригата започна да спада, тъй като все по-малък брой инвеститори се интересуваха от търговия с криптовалутата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето защо Биткойн (BTC) падна под $20,000


В този период на спад все пак имаше няколко необичайни скока, при които мемпула се пренасищаше. Тези изблици съвпадаха с големите капитулации на цената. Независимо от движението на цената това бяха само временни подеми и метриката за нула време се върна към нормата.

Промяна в търсенето на Биткойн 

Тенденцията обаче се промени през последния месец. През този период индикаторът отбеляза устойчив възходящ тренд, което предполага, че сега по веригата се прехвърля по-голямо общо количество монети.

Glassnode отбелязва, че това може да е първоначален знак, че в момента се наблюдава потенциално конструктивна промяна в търсенето на Биткойн.

И ако това е така, тази тенденция би могла да се окаже положителна за цената на криптовалутата в дългосрочен план, тъй като засиленото търсене е от ключово значение за развитието на пазара.

Към момента на публикуване Биткойн се търгува на цена от $19,700, което представлява спад от 4% през последната седмица.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене

Биткойн може да стигне до $35,000 преди корекция – според икономист

Известния икономист Алекс Крюгер изрази бичи настроения по отношение на Биткойн (BTC), заявявайки, че актива може да направи масивно рали през 2023 г.

януари 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

Goldman Sachs: Биткойн e най-добре представящия се актив в света

Въпреки фалитите и спада на цените на повечето криптовалути, на които крипто сектора стана свидетел през 2022 г. банковият гигант Goldman Sachs класира Биткойн като най-добре представящия се актив в света през тази година.

януари 27, 2023 17:35 1 мин. четене