НАЧАЛО Регулации

Френската централна банка призовава за задължително крипто лицензиране

януари 7, 2023 21:40 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Френската централна банка призовава за задължително крипто лицензиране

Управителят на Банката на Франция Франсоа Вилерой дьо Гало призова за по-строги правила за лицензиране на крипто предприятията.

Той подчерта последните събития на пазарите на криптовалути като повод за тези възгледи.

На 5 януари по време на реч управителят заяви, че Франция не трябва да чака предстоящите правила на ЕС за криптовалутите, за да въведе задължително лицензиране за регионалните доставчици на услуги за подривния клас активи. 

В допълнение към други правила, законопроектът за пазарите на криптоактиви (MiCA) от Европейския парламент се очаква да влезе в сила през 2024 г.

В речта си Вилерой се обръща към финансовия сектор на страната, като направи следните коментари:

Всички [проблеми] през 2022 г. подхранват едно просто убеждение: Франция трябва да премине възможно най-скоро към задължително лицензиране на DASP, а не само към регистрация.

Органът за финансови пазари (AMF), пазарен регулатор на страната, понастоящем изисква „регистрация“ от криптофирмите, предлагащи търговия и попечителство. 

Лицензът за DASP е доброволен и тези, които го притежават, са задължени да спазват няколко правила относно начина, по който трябва да се организират, управляват и финансират.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Най-големият растеж тепърва предстои


Ерве Морей, член на Финансовата комисия на Сената, представи през декември 2022 г. изменение, което цели да премахне разпоредба, позволяваща на предприятията да работят без лиценз.

Според Bloomberg получаването на лиценз за доставчиците на услуги за дигитални активи (DASP) понастоящем не е задължително във Франция и никой от доставчиците на услуги не разполага с такъв. По-малко строгата класификация „регистрация“ се притежава от около 60 предприятия, според френския пазарен регулатор AMF. Вилерой твърди, че настоящата турбуленция на пазара на криптовалути доказва, че държавата се нуждае от изискване за лицензиране.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Филипинският регулатор на ценни книжа иска да регулира криптовалутите

Филипинският регулатор на ценни книжа ще въведе по-строги правила за криптовалутите, както и свързаните бизнеси и финансови продукти.

януари 30, 2023 13:03 2 мин. четене

Южна Корея ще пусне нова система за проследяване на криптовалути

Министерството на правосъдието в Южна Корея обяви плановете си да въведе система за криптографско проследяване.

януари 29, 2023 15:00 2 мин. четене

Нов законопроект иска да легализира криптовалутите в Ню Йорк

На 26 януари законодателите в Ню Йорк внесоха в местния сенат законопроект, който може да позволи на държавните агенции да признават криптовалутата за законно платежно средство.

януари 28, 2023 21:21 2 мин. четене

SEC проверява традиционните инвестиционни консултанти на Уолстрийт

Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на Съединените щати проверява традиционните инвестиционни консултанти на Уолстрийт.

януари 27, 2023 22:00 1 мин. четене