Home

Фондовите пазари в Европа, САЩ и Азия – какво трябва да знаем

18.06.2024 14:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Фондовите пазари в Европа, САЩ и Азия – какво трябва да знаем

Европейските акции се повишиха заедно с азиатските, водени от ралито на големите американски технологични компании, което тласна Уолстрийт до нов рекорд.

Stoxx Europe 600 отбеляза умерено възстановяване въпреки опасенията за политическата нестабилност във Франция. Фючърсите в САЩ бяха стабилни, след като S&P 500 достигна исторически връх за 30-и път тази година, въпреки притесненията относно обхвата на пазара и продължително по-високите лихвени проценти в САЩ.

Доходността на американските държавни облигации остана стабилна след спад в понеделник поради скок в продажбите на корпоративни облигации от висок клас. Доларът остана без промяна.

Стюарт Коул от Equiti Capital UK отбеляза, че въпреки ниските шансове за значително намаляване на лихвените проценти от Фед, положителната икономическа перспектива подкрепя корпоративните печалби. Настроенията обаче могат да се променят, ако данните за продажбите на дребно в САЩ са разочароващи.

Американските акции се повишиха средно с около 15% тази година поради оптимизма относно устойчивата икономика и подобряването на корпоративните печалби. Nasdaq 100 доближи 20,000, воден от рекорда на Micron Technology Inc. Европейските акции бяха нестабилни, откакто френският президент Макрон обяви предсрочни избори.

Стратегът на Jefferies Мохит Кумар предположи, че страховете от „Фрекзит“ (Frexit) и разпадането на еврозоната са преувеличени.

Австралийският долар увеличи печалбите си, след като управителят на Резервната банка на Австралия Мишел Бълок спомена, че е обмислено повишаване на лихвения процент на последната политическа среща, въпреки че референтният лихвен процент остана на 12-годишен връх от 4.35%.

Чару Чанана от Saxo Markets отбеляза, че перспективите за австралийския долар са мечи поради силния щатски долар и забавящата се инерция в Китай и при суровините.

В Азия акциите на чипове дадоха сериозен тласък на индекса MSCI Asia Pacific.

При суровините цените на петрола се понижиха след значително покачване в понеделник. Цените на медта се покачиха, докато златото остана стабилно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Съдът разреши на Binance US да инвестира средства на клиенти в държавни ценни книжа

Американски съд одобри искането на Binance US да инвестира фиатни средства на клиенти, държани в BitGo, в американски държавни ценни книжа.

20.07.2024 13:10 1мин. четене

Ето коя технология не пострада при вчерашния глобален срив

С напредъка на света в дигиталната ера зависимостта от технологиите става все по-очевидна. Дигиталните инструменти и платформи вече играят решаваща роля във всичко – от комуникацията до бизнес операциите.

20.07.2024 12:00 2мин. четене

Главният изпълнителен директор на Binance апелира за търпение на фона на бичия цикъл на Биткойн

Поговорката “фондовият пазар възнаграждава търпеливите“ се простира отвъд традиционните финанси и важи и за сферата на криптовалутите.

20.07.2024 9:00 1мин. четене

Искате да се срещнете с Доналд Тръмп – ето колко Биткойн ще трябва да платите

Бившият президент Доналд Тръмп се стреми да получи значителен принос от своите поддръжници в областта на криптовалутите, като определи висока цена от $844,600 за лична кръгла маса на Биткойн конференцията 2024 в Нешвил.

20.07.2024 8:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.