Home

Прогноза за акциите на Microsoft за следващите 12 месеца

18.06.2024 11:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогноза за акциите на Microsoft за следващите 12 месеца

Когато разглеждаме гигантите в сектора на технологиите, Microsoft (MSFT) често е първата компания, която ни идва на ум.

Този пионер в технологиите е в процес на трансформация на фона на революцията на изкуствения интелект (AI) до голяма степен поради сътрудничеството си с OpenAI, разработчик на ChatGPT. Microsoft е инвестирала повече от $13 милиарда в OpenAI.

За по-нататъшното си разширяване на AI, Microsoft възнамерява да инвестира $7.16 милиарда в изграждането на нови центрове за данни в Арагон, Испания, така че да го превърне в ключов център за облачни изчисления в Европа.

Покачвайки се с близо 20% от началото на годината, акциите на компанията пробиха съпротивата при $430 и имаха ниво на подкрепа от $388. Въпреки че се търгува близо до своя 52-седмичен връх, по-широкият технологичен сектор надмина Microsoft и отразява печалбите, отбелязани от S&P 500.

Анализаторите на Уолстрийт са много уверени в акциите на MSFT, като 34 от 35 им слагат рейтинг „покупка“ и само един предполага „задържане“. Средната целева цена е $498, което представлява ръст от 12.59% спрямо текущите нива.

Брент Тил, анализатор в Jefferies, запази рейтинга на „покупка“ и повиши целевата си цена до $550 въз основа на силните капиталови разходи, представянето на Azure и други. По подобен начин Иван Фейнсет от Tigress Financial Partners също увеличи целевата си цена до $550, изразявайки проекти за разширяване на центъра за данни и инвестиции в AI.

New Street Research също даде рейтинг „покупка“ на Microsoft с цел от $570 поради тяхната силна пазарна позиция и потенциал за ръст на печалбата, особено в AI сектора. Те отчетоха колко добре се е представила Microsoft с подобряването на франчайзите чрез функции, базирани на облак, осигурявайки приходи от тях чрез абонаменти и разширяването на облачните услуги, което отразява позитивните възгледи на инвеститорите за компанията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Riot Platforms придобива Block Mining, за да разшири добивния капацитет на Биткойн

Riot Platforms, основен играч в добива на BTC, ще купи Block Mining, базиран в Кентъки, в сделка на стойност $92.5 милиона.

24.07.2024 18:30 1мин. четене

БРИКС: Членките вече разглеждат предложението на Иран за обща платежна система

Страните членки на БРИКС разглеждат предложението на Иран за интегриране на националните им платежни системи, както потвърди руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко в интервю за TASS.

24.07.2024 17:30 1мин. четене

Популярен трейдър предупреди за спад на долара и подкрепи Биткойн

Известният икономист Питър Бранд изрази загриженост относно потенциалния рязък спад на щатския долар и предложи Биткойн като жизнеспособен алтернативен актив.

24.07.2024 16:00 2мин. четене

Ethena ще инвестира в токенизирани активи от реалния свят: BlackRock е от кандидатите

Ethena, организацията, която стои зад USDe токена, е готова да инвестира част от резервите си в токенизирани активи от реалния свят (RWA).

24.07.2024 14:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.