НАЧАЛО Биткойн

Финансов гигант разкри най-голямата инвестиция в историята на Биткойн ETF

16.05.2024 13:37 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Финансов гигант разкри най-голямата инвестиция в историята на Биткойн ETF

Millennium Management се превърна в най-големия инвеститор в Биткойн ETF, като си осигури позиции в iShares BTC Trust (IBIT) и Fidelity Wise Origin BTC Fund (FBTC).

Последн данни разкриват, че инвестициите на Millennium Management в тези фондове възлизат на близо $2 милиарда, което представлява около 3% от общите активи на фонда, оценявани на около $64 милиарда.

Според последното заявление до SEC, Millennium Management е разпределила значителни ресурси в няколко големи Биткойн ETF-а. Най-мащабната инвестиция на фирмата в рамките на този сектор е $844,181,820 в iShares BТC Trust на BlackRock. Тя е следвана плътно от инвестиция в размер на $806,640,303 във ETF-а на Fidelity.

Допълнителни инвестиции включват $202,029,915 в Grayscale BTC Trust (GBTC) и по-малки, но значими инвестиции в ARK 21Shares BTC ETF и Bitwise BTC ETF, възлизащи съответно на $45,001,320 и $44,737,805.

Тези диверсифицирани инвестиции не само намаляват риска, но и отразяват положителния поглед на Millennium върху Биткойн като жизнеспособен клас актив.

Увеличеният дял на фирмата в ETF за криптовалути демонстрира силна вяра в интегрирането на дигиталните валути в по-широкия финансов пейзаж.

Нарастването на институционалния интерес към Биткойн ETF се подчерта от последните инвестиции на различни финансови институции. Според данни Boothbay Fund Management е инвестирала $377 милиона в различни Биткойн ETF-и. По подобен начин Инвестиционният борд на щата Уисконсин оповести инвестиция от близо $162 милиона както в IBIT на BlackRock, така и в GBTC.

Други финансови институции като Hightower Advisors, SouthState Bank и големи играчи като JPMorgan Chase също навлизат в Биткойн ETF пазара, което е сигнал за широко доверие в тези инвестиционни инструменти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.