НАЧАЛО Биткойн

Приходите от копаене на Биткойн се покачват – какво означава това за цената?

16.05.2024 10:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Приходите от копаене на Биткойн се покачват – какво означава това за цената?

На фона на скорошното забавяне на печалбите в крипто сектора, включително водещата криптовалута Биткойн (BTC), има признаци за потенциална промяна, особено след като приходите от добива на BTC се възстановяват, както отбеляза известен крипто експерт.

Историческите данни разкриват, че приходите от добива на Биткойн обикновено се възстановяват в рамките на два до пет месеца след халвинг събитието, което често води до значително покачване на цената на водещата криптовалута. Това наблюдение бе подчертано от PlanB, известен крипто анализатор и създател на stock-to-flow (S2F) модела за прогнозиране на цената на Биткойн, в публикация от 14 май.

Всъщност месечните приходи на BTC миньорите показват постоянен ръст във времето, като пиковете настъпват в месеците след халвинга. Тази тенденция често съвпада с висок индекс на относителната сила (RSI), който има склонност да се повишава заедно с приходите, преди да се консолидира, което обикновено сигнализира за бичи пазарни условия.

PlanB и преди е споделял дългосрочните си прогнози за цената на Биткойн, като моделът S2F предвижда средна цена от $500,000 за халвинг цикъла през 2024-2028 г. и зашеметяващите $4 милиона за последващия цикъл, обхващащ 2028-2032 г.

Що се отнася до краткосрочните ценови очаквания, PlanB е убеден, че BTC ще достигне $100,000 през втората половина на 2024 г., благодарение на очакваното възстановяване на приходите от добив след халвинга, а пикът на пазара се очаква през 2025г.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на цена от $66,100, отбелязвайки ръст от близо 7% през последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да скочи до $1 милион в бъдеще заради този фактор

Въпреки че Биткойн (BTC) започна да консолидира скорошните си печалби, давайки стимул на редица активи на крипто пазара, зашеметяващата цена от $1 милион изглежда почти неизбежна имайки предвид 1 ключов фактор.

30.05.2024 6:30 2 мин. четене

Облигационните фондове на BlackRock инвестират в собствения Биткойн ETF на компанията

BlackRock, един от водещите световни мениджъри на активи, оповести в регулаторни документи, че през първото тримесечие неговите фондове, фокусирани върху доходите и облигациите, са инвестирали в акции на собствения си борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн.

29.05.2024 22:30 1 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя може да е следващата държава, присъединила се към съюза

Още този месец Тайланд ще подаде молба за присъединяване към алианса на БРИКС, съобщи правителството във вторник, като се стреми да се присъедини към други страни от глобалния Юг, за да засили присъствието си на световната сцена.

29.05.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.