НАЧАЛО Други

Fidelity засилва присъствието си в сектора на дигиталните активи

октомври 24, 2022 8:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Fidelity засилва присъствието си в сектора на дигиталните активи

Инвестиционният мениджър Fidelity Investments наема 100 нови служители за своето звено за дигитални активи. Това подсказва, че фирмата иска да изгради своя крипто бизнес в условията на мечи пазар.

С новите попълнения общия брой на служителите във Fidelity Digital Assets достига близо 500 към края на първото тримесечие на 2023 г., съобщават от Bloomberg.

С повече от $10.3 трилиона в активи под управление, Fidelity е един от най-големите инвестиционни мениджъри в света. През последните няколко години обаче корпорацията проявява значителен интерес към дигиталните активи, създавайки собствено звено през 2018 г.

Подкрепа на институционално ниво

Оттогава звеното е един от основните институционални защитници на дигиталните активи, което дава тласък на стремежа към масово приемане. Навлизането на финансовия гигант в крипто пространството започна с предлагането на достъп до търговия и попечителство на дигитални активи за институционални клиенти.

По-рано тази година Fidelity обяви плановете си да предостави на клиентите си възможността да инвестират част от пенсионните си спестявания в Биткойн (BTC).


СВЪРЗАНИ: Fidelity ще предлага Етериум на големи инвеститори


Съобщението обаче предизвика остри реакции от страна на Министерството на труда и някои членове на Конгреса.

Междувременно през април Fidelity Digital Asset пусна и два борсово търгувани фонда (ETF), които да следят компаниите от криптосектора и метавселената.

Fidelity увеличава работната си сила

Не е изненадващо, че Fidelity се възползва от мечия пазар, за да подсили персонала си.

Според доклада на Bloomberg коропорацията запълва редиците в отдели като обслужване на клиенти, бизнес развитие, операции, технологии, регулаторно съответствие, маркетинг и бизнес развитие.

Източник, запознат с решението, допълва, че наетите служители ще бъдат разпределени в регионалните офиси на звеното в Ню Йорк, Дъблин, Бостън и Лондон.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Кати Ууд очаква над 1,000% скок


Сегашният мечи пазар предлага на компанията отлична възможност лесно да се сдобие с талантливи специалисти – тъй като няколко фирми, фокусирани върху крипто, бяха принудени да съкратят работната си сила.

Докато някои служители загубиха работата си поради фалита на редица фокусирани върху крипто компании, хиляди други бяха съкратени.

Въпреки това решението на Fidelity да наеме служители сега подсказва и нивото на убеденост, което има в крипто пространството, като се има предвид, че над $2 трилиона бяха заличени от пазарната капитализация след пика в края на миналата година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Невиждана криза на имотния пазар: Купувайте Биткойн – Робърт Кийосаки

След като изрази загриженост за предстояща голяма финансова криза, включваща банкови фалити и потенциална загуба на американския долар като световна резервна валута, Робърт Кийосаки прогнозира тежък срив на пазара на недвижими имоти, който може да се превърне в най-тежкия в историята на страната.

юни 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Илон Мъск отново стана най-богатия човек на планетата, но за кратко

В четвъртък Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, си върна позицията на най-богатия човек в света, като изпревари Бернар Арно, председател на LVMH.

юни 9, 2023 7:00 2 мин. четене

Binance.US отговаря на обвиненията на SEC: Изключва криптовалутни двойки

Binance.US наскоро направи значителни промени след съдебните действия на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

юни 9, 2023 6:00 2 мин. четене

Федерален съдия в САЩ прекратява делото срещу DeFi платформа

Федерален съдия в САЩ наскоро отхвърли иск срещу платформата за децентрализирано финансиране (DeFi) PoolTogether, като постанови, че федералният съд не е подходящо място за разглеждане на проблеми, свързани със стартъпа.

юни 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.