Home

Fidelity Investments се стреми да разшири крипто услугите си

31.03.2023 13:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Fidelity Investments се стреми да разшири крипто услугите си

Съобщава се, че Fidelity Investments, мениджърът на активи на стойност $4.5 трилиона, търси ръководител на изследователска дейност в областта на криптовалутите и токените, който да се присъедини към екипа за количествени изследвания и инвестиционни технологии.

Този ход може да означава, че финансовият гигант обмисля да разшири своите предложения за крипто инвестиции отвъд Биткойн (BTC) и Етериум (ETH).

Новият служител ще оценява токени и блокчейн протоколи

Според Fidelity новият служител ще ръководи малък екип от количествени разработчици, които ще оценяват токени и блокчейн протоколи, лежащи в основата на крипто и децентрализираната финансова (DeFi) икономика.

Успешният кандидат ще си партнира с други бизнес и технологични лидери на Fidelity, за да идентифицира и определи стратегически приоритети въз основа на разбирането на нуждите от бизнес стойност и да даде възможност за изпълнение на тези инициативи.

Ролята ще включва също така внасяне на нови идеи, подходи и прозрения, за да се подобри приносът на екипа и да му се даде възможност да развие нови умения и способности.

Разширяване на предложенията на Fidelity в областта на криптовалутите

По-рано този месец Fidelity Investments разшири криптопредложенията си, като за първи път позволи на всички свои търговци на дребно да инвестират в Биткойн и Етериум.

През декември 2021 г. компанията подаде заявка за търговска марка, която разкри плановете ѝ да предлага финансови услуги, включително управление на инвестиции и финансово планиране, в метавселената и други виртуални светове. Освен това Fidelity планира да пусне онлайн пазар за незаменяеми токени (NFT).


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ралито на Биткойн може да е краткотрайно: Експерт прогнозира значителен спад


Последици от разширяването на Fidelity

Разширяването на дейността на Fidelity в областта на криптовалутите и метавселената подчертава нарастващото масово приемане на цифровите активи и виртуалните светове. Със своя широк обхват и репутация нарастващото участие на финансовия гигант в крипто може да бъде предвестник на институционалното приемане на криптовалутите.

Този ход също така сигнализира за желанието на Fidelity да инвестира в нововъзникващи технологии, което може да доведе до по-нататъшно развитие и иновации в крипто и децентрализираните финанси.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Илон Мъск върна “лазерните очи” на профилната си снимка в X

След като Джо Байдън обяви оттеглянето си от президентската надпревара в САЩ през 2024 г., милиардерът Илон Мъск промени профилната си снимка в X.

21.07.2024 23:09 1мин. четене

Доналд Тръмп с първи коментари след оттеглянето на Джо Байдън

След като Джо Байдън се оттегли от президентската надпревара, Доналд Тръмп коментира ситуацията чрез телефонно обаждане.

21.07.2024 21:44 1мин. четене

Стана ясно предложението на Джо Байдън за новия президент на САЩ

Джо Байдън реши да не продължава президентската надпревара, а да съсредоточи цялата си енергия върху задълженията си като президент до края на мандата.

21.07.2024 21:20 1мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: Джо Байдън официално се оттегля от президентската надпревара

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че няма да се кандидатира за втори мандат, което изпрати изборите в неизвестна посока.

21.07.2024 20:58 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.