НАЧАЛО Биткойн

Ралито на Биткойн може да е краткотрайно: Експерт прогнозира значителен спад

март 31, 2023 9:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ралито на Биткойн може да е краткотрайно: Експерт прогнозира значителен спад

Според Гарет Солоуей, главен пазарен стратег на InTheMoneyStocks.com, се предвижда Биткойн (BTC) да претърпи спад в стойността си до под $13,000 преди ново рали, въпреки че е спечелил над 70% през тази година и в момента се търгува на нива от около $28,400.

Тази прогноза идва на фона на неотдавнашните банкови фалити в САЩ на Silvergate Bank, Silicon Valley Bank, Signature Bank и придобиването на Credit Suisse от UBS.

Солоуей предполага, че инвеститорите изтеглят средствата си от банките и инвестират в Биткойн, което допринася за неотдавнашното му рали, но със стабилизирането на финансовата система, цената на Биткойн ще спадне, като през 2023 г. може да достигне едва $9,000.

Солоуей също така подчерта, че в миналото цената на Биткойн се е движила в синхрон с фондовия пазар в периоди на икономическа рецесия.

Въпреки това той изрази положителна дългосрочна перспектива за потенциала на Биткойн за растеж, въпреки настоящия си краткосрочен песимизъм. Солоуей вярва, че Биткойн в крайна сметка ще се възстанови и ще продължи по траекторията си на растеж.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Очертава се масивна банкова криза, твърди Нуриел Рубини


Стратегът правилно прогнозира дъното на Биткойн през 2021 г. и има две десетилетия професионален опит в търговията, което го прави уважаван глас в индустрията.

Той предполага, че продължаващата банкова криза и потенциалната разпродажба на фондовия пазар ще доведат до първоначален спад на стойността на Биткойн, но в крайна сметка тя ще се възстанови и ще продължи траекторията си на растеж в дългосрочен план.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Централизацията на Биткойн майнинга през годините

През последните години се наблюдава постепенна, но постоянна тенденция все по-малко пулове за добив на Биткойн (BTC) да доминират в по-голямата част от световната мрежа и да откриват блокове.

септември 24, 2023 16:00 2 мин. четене

Биткойн или фиат: Кое е по-добре за Индия на фона на спадащата рупия

Индийската рупия (INR) преживя труден месец, като отбеляза забележимо поевтиняване на валутния пазар въпреки последните тенденции на дезинфлация на цените в страната.

септември 24, 2023 15:00 2 мин. четене

Уолстрийт в готовност да налеят свеж капитал в крипто пространството

Основателят на SkyBridge Capital Антъни Скарамучи очерта потенциален катализатор, който може да окаже положително въздействие върху Биткойн (BTC) и други криптовалути.

септември 24, 2023 13:00 2 мин. четене

Държава от Централна Америка използва Биткойн за президентските избори

В резултат на базовата технология на Биткойн по време на общите избори в Гватемала през 2023 г. се появи забележителен случай. 

септември 24, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.