НАЧАЛО Други

Ferrari ще приема плащания в криптовалути за автомобилите си

октомври 14, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ferrari ще приема плащания в криптовалути за автомобилите си

Известният производител на луксозни спортни автомобили Ferrari ускорява навлизането си в света на криптовалутите. Последните доклади сочат, че компанията е отворила възможността за клиентите в САЩ да придобиват своите автомобили от най-висок клас, използвайки дигитални валути като Биткойн и Етериум.

Освен това Ferrari е изразила намерения да разшири тази алтернатива за плащане и на европейския пазар в отговор на ентусиазираното търсене от страна на своите клиенти.

Ferrari, световноизвестна със своите автомобилни шедьоври, стратегически е насочила вниманието си към сферата на плащанията с криптовалути.

Неотдавна компанията въведе приемането на валути като Биткойн, Етериум и широко използваната стабилна монета USDC в рамките на САЩ. Забележително е, че това решение произтича от нарастващите искания от страна на заможната им клиентска база, която включва както инвеститори, които са запознати с криптовалутите, така и традиционни купувачи, които се стремят да диверсифицират своите авоари.

Същевременно главният маркетинг и търговски директор на Ferrari, Енрико Галиера, подчерта, че този преход към плащания в криптовалута се съгласува безпроблемно с ангажимента на компанията да постигне въглеродна неутралност до 2030 г. Той отбеляза още, че криптовалутите са постигнали значителен напредък в смекчаването на въздействието си върху околната среда чрез напредък в софтуера и използването на възобновяеми енергийни източници.

С този ход Ferrari цели да достигне до по-широка аудитория и да установи връзки с потенциални клиенти, които преди това може да не са обмисляли да притежават някой от автомобилите на марката. Макар че Галиера не разкри точния брой автомобили, предвидени за сделки с криптовалута, той подчерта устойчивостта на техните поръчки, които се простират далеч до 2025 г.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Притесненията за долара и ролята на китайската валута

През последните няколко години сред висшите политици от БРИКС нараства загрижеността относно доминиращата роля на долара и неговото въздействие върху макроикономиката на развиващите се пазари.

декември 7, 2023 17:00 4 мин. четене

Съдът одобри признанието за вина на Чанпен Джао

Чанпен Джао наскоро бе признат за виновен от съдия в САЩ по дело, свързано с нарушения на разпоредбите за борба с прането на пари.

декември 7, 2023 16:46 2 мин. четене

Рецесията в САЩ и какво мислят директорите на големите банки

Джейн Фрейзър, главен изпълнителен директор на Citigroup, се присъедини към група на банкови ръководители, които предупреждават за предстоящи трудни времена.

декември 7, 2023 14:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия може да започне “петролна война” срещу САЩ

Саудитска Арабия се сблъсква с предизвикателства при повишаването на цените на петрола чрез съкращаване на производството и може да обмисли значителна промяна в посока към САЩ, според мнението на енергийния експерт Пол Санки.

декември 7, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.