НАЧАЛО Други

FedNow успокои американците относно слуховете за замразяване на сметки

май 18, 2023 12:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FedNow успокои американците относно слуховете за замразяване на сметки

Длъжностните лица заявиха, че услугата не предоставя на агенцията допълнителни правомощия за наблюдение и правоприлагане.

Те поясниха, че FedNow е просто услуга за незабавни плащания, предлагана на банките и кредитните съюзи за преводи на средства, като подчертаха, че Федералният резерв и FedNow не могат да имат достъп до банковите сметки на лицата или да контролират избора им на разходи.

В доклад за проверка на фактите, изготвен от Associated Press, Аарон Клайн, старши научен сътрудник в Института Брукингс, също отхвърли като неоснователни опасенията за изземване на банкови сметки чрез FedNow.

Клайн сравни преминаването към FedNow от остарялата система Aвтоматизирана клирингова къща (ACH) с преминаването от Blockbuster към Netflix, подчертавайки аспекта на модернизацията.

През последните години нараснаха опасенията за нова финансова система, която да следи действията на американските граждани, особено с дискусиите около въвеждането на дигитална валута на централната банка (CBDC).

Кандидатът за президент на Демократическата партия Робърт Ф. Кенеди-младши изрази загриженост относно CBDC и потенциалната заплаха за икономическата свобода.

Кенеди подчерта значението на спестяването и харченето без политическа намеса като предпоставка за смислено несъгласие. Той изрази несъгласие със CBDC поради потенциала им да засилят правителствения контрол.

Освен това Кенеди се застъпи за Биткойн като средство за извършване на транзакции без правителствена намеса, отбелязвайки положителното му въздействие върху народните движения в световен мащаб, включително в Бирма.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Още една държава зарязва долара, за да купува петрол

В сряда Уилям Руто, президентът на Кения, представи нова инициатива за справяне с кризата с долара, която включва приемане на стратегия за закупуване на петрол с националната валута – кенийския шилинг.

юни 1, 2023 15:30 2 мин. четене

Рецесията е тук и тези индикатори сочат към точно това

На фона на нарастващите опасения на експерти и инвеститори относно предстоящ икономически спад, през последните пет десетилетия се наблюдава все по-голямо съвпадение на водещите икономически показатели, което показва голяма вероятност от глобална рецесия в близко бъдеще.

юни 1, 2023 11:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.