Home

Федералният резерв няма да намали лихвените проценти, докато не събере допълнителна информация

03.07.2024 21:05 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Федералният резерв няма да намали лихвените проценти, докато не събере допълнителна информация

Протоколът от заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) от 11-12 юни официално бе публикуван преди броени минути.

Федералният резерв чака допълнителна информация, за да вземе решението за намаляване на лихвените проценти. Въпреки това, прогресът на инфлацията също е очевиден от редица индикатори.

Протоколът от срещата на Фед не показва нищо ново, което вече да не се знае, освен че централната банка на САЩ също така очаква потенциално увеличение на безработицата в страната, ако търсенето отслабне.

Въпреки значителното понижение от пиковата стойност от 9.1% през юни 2022 г. до 3.4% през май 2024 г. инфлацията продължава да буди безпокойство у Федералния резерв. През последните шест до осем месеца средният индекс на потребителските цени е около 3.2%. Фед поясни, че няма да обмисли намаляване на лихвите, докато CPI не достигне 2%, а лихвеният процент по федералните фондове остава на 23-годишен връх от юли 2022 г. насам.

Американските борсови индекси се повишиха в сряда по време на съкратената от празниците търговска сесия, тъй като данните, сочещи отслабване на икономиката, увеличиха надеждите за началото на облекчаването на политиката на Федералния резерв през септември.

Както докладът на ADP за заетостта, така и седмичните данни за молбите за помощи при безработица сочеха облекчаване на условията на пазара на труда, което е добре дошъл сигнал преди внимателно следения доклад за заплатите извън селското стопанство в петък. Пазарите се надяват, че признаците за слабост на пазара на труда ще увеличат шансовете на Фед да намали лихвените проценти.

Днешните данни подтикнаха пазарните участници да увеличат залозите за намаляване на лихвите през септември до над 70%, както се посочва в доклада FedWatch на LSEG.

Протоколът от заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) на Федералния резерв на САЩ, проведено миналия месец, показа на глобалните инвеститори “ястребовата” позиция на Фед.

През май 2024 г. годишният темп на инфлация в САЩ спадна до 3.3%, отбелязвайки намаление спрямо 3.4% през април. В сравнение с предходния месец индексът на потребителските цени (CPI) остана непроменен. Същевременно базисната инфлация се забави до 3.4% на годишна база, а месечният темп на базисната инфлация спадна до 0.2% от 0.3%, което също е по-добре от прогнозите за 0.3%

Председателят на Фед Джером Пауъл наскоро говори на форума на Европейската централна банка в Синтра, Португалия. Майкъл Браун, старши изследователски стратег в Pepperstone, където уточни, че америкаската икономика се движи в правилната посока към целта от 2% инфлация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Съдът разреши на Binance US да инвестира средства на клиенти в държавни ценни книжа

Американски съд одобри искането на Binance US да инвестира фиатни средства на клиенти, държани в BitGo, в американски държавни ценни книжа.

20.07.2024 13:10 1мин. четене

Ето коя технология не пострада при вчерашния глобален срив

С напредъка на света в дигиталната ера зависимостта от технологиите става все по-очевидна. Дигиталните инструменти и платформи вече играят решаваща роля във всичко – от комуникацията до бизнес операциите.

20.07.2024 12:00 2мин. четене

Главният изпълнителен директор на Binance апелира за търпение на фона на бичия цикъл на Биткойн

Поговорката “фондовият пазар възнаграждава търпеливите“ се простира отвъд традиционните финанси и важи и за сферата на криптовалутите.

20.07.2024 9:00 1мин. четене

Искате да се срещнете с Доналд Тръмп – ето колко Биткойн ще трябва да платите

Бившият президент Доналд Тръмп се стреми да получи значителен принос от своите поддръжници в областта на криптовалутите, като определи висока цена от $844,600 за лична кръгла маса на Биткойн конференцията 2024 в Нешвил.

20.07.2024 8:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.