Home

Корекцията на пазара може да е неизбежна, предупреждават от Goldman Sachs

03.07.2024 17:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Корекцията на пазара може да е неизбежна, предупреждават от Goldman Sachs

Goldman Sachs публикува предупредителна бележка до инвеститорите, в която се твърди, че пазарната корекция може да е неизбежна поради няколко фундаментални фактора.

Според доклад на Investing.com стратезите на фирмата посочват намаляването на реалния доход, забавянето на растежа на БВП и отслабването на потребителските нагласи като основни предизвикателства при навлизането във втората половина на годината.

Стратезите предполагат, че акциите може да са свръхпокупни, като подчертават неотдавнашното силно представяне на S&P 500 в сравнение с други пазари. Освен това те посочват нарастващата концентрация на акциите, като десетте най-големи компании в индекса имат най-голяма тежест от 1929 г. насам, което според тях е друг негативен фактор.

Екипът на банката също така отбеляза, че изборният цикъл може да послужи като краткосрочен негативен катализатор, който потенциално да повлияе на потребителското и бизнес доверието през следващите месеци.

Те предупреждават, че настоящите пазарни условия често съвпадат с мечи “повратни точки“, което сигнализира за по-голяма вероятност от корекция, придружена от повишена волатилност и по-ниска възвръщаемост.

Въпреки тези опасения стратезите не предвиждат дългосрочен мечи пазар. Те отбелязват лекото разширяване на икономиката и потенциала за намаляване на лихвените проценти като положителни фактори, които биха могли да смекчат рисковете от понижение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Какво ще стане ако Джо Байдън се откаже от президентските избори в САЩ

Президентът Джо Байдън е изправен пред нарастващ натиск от страна на Демократическата партия да прекрати кандидатурата си за преизбиране след дебат с Доналд Тръмп.

19.07.2024 19:00 2мин. четене

Цените на златото тръгват надолу – каква е причината?

Цените на златото спаднаха с повече от 1.5% в петък, тъй като доларът се засили, а някои инвеститори прибраха печалби след неотдавнашното поскъпване на метала.

19.07.2024 18:00 1мин. четене

Китайският юан поскъпва спрямо американския долар, достигайки връх през юли

Напоследък китайският юан поскъпна спрямо щатския долар, като достигна най-високото си средно равнище за юли.

19.07.2024 17:00 1мин. четене

OKX установява MiCA център в Малта с оглед на разширяването си в Европа

OKX определи Малта за свой център за спазване на изискванията за пазарите на криптовалути (MiCA), което е в съответствие с разпоредбите на Европейския съюз.

19.07.2024 15:40 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.