Home

Молбите за застраховки срещу безработица в САЩ с минимално увеличение спрямо миналата седмица

03.07.2024 15:32 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Молбите за застраховки срещу безработица в САЩ с минимално увеличение спрямо миналата седмица

Първоначалните молби за помощи при безработица са се увеличили след няколко седмици на спад, докато инвеститорите очакват публикуването на данните за заетостта за юни в петък.

Повишаването на броя на молбите за помощи – седмичен показател за броя на хората, подали молби за застраховка за безработица – може да бъде още един знак, че пазарът на труда се смекчава, докато Федералният резерв обмисля кога да намали лихвените проценти.

Молбите за помощи при безработица, публикувани всяка седмица от Министерството на труда на САЩ, отчитат броя на хората, подали молби за застраховка срещу безработица.

Според последните данни молбите са достигнали 238,000 спрямо 234,000 през предходната седмица (при прогноза за 235,000). Продължаващите молби са на ниво 1.858 милиона.

Тази седмица е важна за данните за пазара на труда, тъй като Фед търси конкретни доказателства, че инфлацията се е върнала към целта от 2%, преди да вземе решение за намаляване на лихвените проценти. Очакванията на множество икономисти са, че през септември Федералния резерв ще намали референтния лихвен процент.

Отслабването на пазара на труда би натежало върху търсенето на стоки и услуги, което ще помогне на банката в борбата ѝ срещу сериозното нарастване на цените.

Във вторник Бюрото по трудова статистика показа, че броят на свободните работни места през май се е увеличил повече, отколкото очакваха икономистите.

Статистическите данни за заетостта през юни ще бъдат публикувани в петък.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Акциите на MicroStrategy се покачват с 15% на фона на Биткойн ралито

В понеделник акциите на MicroStrategy поскъпнаха с 15%, следвайки двуцифрения ръст на Биткойн до $65,000.

16.07.2024 16:00 1мин. четене

Stripe разширява крипто услугите си в Европа с новаторска интеграция

Stripe разшири интеграцията си с криптовалути в Европа, като даде възможност на клиентите в ЕС да купуват Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други криптовалути, използвайки издадените от Stripe кредитни или дебитни карти.

16.07.2024 15:30 1мин. четене

Kraken даде официален срок за изплащанията от Mt. Gox

Kraken, борса за криптовалути, обяви, че е получила средства от фалиралата крипто борса Mt. Gox, според изявление по електронната поща.

16.07.2024 14:32 1мин. четене

Цените на петрола се понижават поради по силния долар

Цените на петрола се понижиха за трети пореден ден поради опасенията за слабо търсене от страна на Китай. Освен това за низходящата тенденция допринесоха по-силният долар и хладните настроения на капиталовите пазари.

16.07.2024 13:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.