Home

Ето защо Ripple няма да се повлияе от решението на SEC за LBRY

09.11.2022 11:44 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

По-рано тази седмица Комисията по ценни книжа и фондови борси успя да осъди LBRY за продажба на нерегистрирани ценни книжа на своята децентрализирана платформа.

Според крипто сектора обаче това може да създаде прецедент за останалата част от индустрията. Както LBRY, така и крипто общността изразиха своите опасения, че тази победа може да се отрази и на делото между SEC и Ripple.

Има обаче хора запознати с въпроса, които смятат, че делото срещу LBRY и делото срещу Ripple не си приличат.

Трейдърът Бен Армстронг написа в Twitter, че според него делото между SEC и Ripple вероятно ще остане незасегнато от решението спрямо LBRY, въпреки че обвиненията са същите.

На 9 ноември, канал в Youtube, подкрепен от Джон Е. Дийтън, публикува видео с няколко причини, поради които победата на SEC срещу LBRY няма да засегне Ripple.

Дийтън сподели, че съдията, който е разглеждал делото, е следил съдебния процес срещу SG. Делото от 2003 г. е заведено срещу компания, управляваща “виртуална борса“, която в крайна сметка се е оказала Понци схема. Съдията по делото срещу Ripple обаче не следва делото на SG.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Cardano (ADA): Ще се върне ли алткойнът до $0.50?


Според него също така делото срещу Ripple се води във втори район, който включва Ню Йорк, Кънектикът и Върмонт. Делото LBRY е в първия окръг на Ню Хемпшир, а Дийтън добави, че SEC са избрали компания в малка юрисдикция, защото биха имали благосклонен съдия. Освен това различните дела, които Комисията по ценни книжа и борси е спечелила, са били в различни окръзи, с различни закони. 

Според комисията няма значение дали емитентът не е промотирал актива по никакъв начин, а съдия Торес, който води делото срещу Ripple, може да сметне, че това е погрешна аргументация.

Дийтън заяви:

В 76-годишната съдебна практика никога не е установен инвестиционен договор, когато няма връзка между купувача и продавача.

Освен това XRP Ledger има своята полезност. Поддържа се от MasterCard и Visa, и се използва като заместител на фиатните валути в някои случаи. Също така няколко международни юрисдикции като Япония, ОАЕ, Великобритания, Швейцария и Сингапур са обявили, че XRP не е ценна книга.

Цялото видео може да гледате тук:

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Камала Харис е готова за президентската надпревара: Какъв е планът ѝ?

Камала Харис може да се кандидатира за президент на Демократическата партия и да замени Джо Байдън. Тази промяна повдига въпроси относно нейните икономически политики и тяхното въздействие върху САЩ.

23.07.2024 21:00 2мин. четене

Доналд Тръмп отрече слуховете, че министър на финансите ще бъде директора на JPMorgan или BlackRock

Неотдавна в социалните мрежи се появиха слухове, че Доналд Тръмп иска да назначи Джейми Даймън от JPMorgan или Лари Финк от BlackRock за министър на финансите.

23.07.2024 19:45 1мин. четене

Глобиха най-големият копач на Биткойн (BTC) със $139 милиона

Marathon Digital Holdings, най-големият копач на Биткойн (BTC), листнат на NASDAQ, беше глобен със $139 милиона за нарушаване на споразумение.

23.07.2024 19:30 1мин. четене

Алткойн сезонът идва според експерт от екипа на Shiba Inu

Експертът по маркетинг в социалните медии на екипа на Shiba Inu (SHIB), известен на общността като “Lucie”, наскоро публикува туит, в който отправи оптимистично послание към поддръжниците на Shiba Inu.

23.07.2024 19:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.