НАЧАЛО Други

Ето защо Ripple няма да се повлияе от решението на SEC за LBRY

ноември 9, 2022 11:44 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо Ripple няма да се повлияе от решението на SEC за LBRY

По-рано тази седмица Комисията по ценни книжа и фондови борси успя да осъди LBRY за продажба на нерегистрирани ценни книжа на своята децентрализирана платформа.

Според крипто сектора обаче това може да създаде прецедент за останалата част от индустрията. Както LBRY, така и крипто общността изразиха своите опасения, че тази победа може да се отрази и на делото между SEC и Ripple.

Има обаче хора запознати с въпроса, които смятат, че делото срещу LBRY и делото срещу Ripple не си приличат.

Трейдърът Бен Армстронг написа в Twitter, че според него делото между SEC и Ripple вероятно ще остане незасегнато от решението спрямо LBRY, въпреки че обвиненията са същите.

На 9 ноември, канал в Youtube, подкрепен от Джон Е. Дийтън, публикува видео с няколко причини, поради които победата на SEC срещу LBRY няма да засегне Ripple.

Дийтън сподели, че съдията, който е разглеждал делото, е следил съдебния процес срещу SG. Делото от 2003 г. е заведено срещу компания, управляваща „виртуална борса„, която в крайна сметка се е оказала Понци схема. Съдията по делото срещу Ripple обаче не следва делото на SG.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Cardano (ADA): Ще се върне ли алткойнът до $0.50?


Според него също така делото срещу Ripple се води във втори район, който включва Ню Йорк, Кънектикът и Върмонт. Делото LBRY е в първия окръг на Ню Хемпшир, а Дийтън добави, че SEC са избрали компания в малка юрисдикция, защото биха имали благосклонен съдия. Освен това различните дела, които Комисията по ценни книжа и борси е спечелила, са били в различни окръзи, с различни закони. 

Според комисията няма значение дали емитентът не е промотирал актива по никакъв начин, а съдия Торес, който води делото срещу Ripple, може да сметне, че това е погрешна аргументация.

Дийтън заяви:

В 76-годишната съдебна практика никога не е установен инвестиционен договор, когато няма връзка между купувача и продавача.

Освен това XRP Ledger има своята полезност. Поддържа се от MasterCard и Visa, и се използва като заместител на фиатните валути в някои случаи. Също така няколко международни юрисдикции като Япония, ОАЕ, Великобритания, Швейцария и Сингапур са обявили, че XRP не е ценна книга.

Цялото видео може да гледате тук:

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Банкман-Фрийд бележи ранна победа в едно от делата срещу него

Бившият главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд постигна ранна победа в дело, свързано със законите за ценните книжа в Тексас.

февруари 4, 2023 20:00 2 мин. четене

Chainalysis съкращава 5% от персонала си

Компанията за блокчейн анализи Chainalysis намали броя на служителите си, тъй като се реорганизира, за да се приспособи към предизвикателствата на крипто пазара.

февруари 4, 2023 18:00 1 мин. четене

Ripple са изключително уверени за изхода от делото срещу SEC

Ripple публикува актуална информация за съдебното дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ, което обвинява компанията в продажба на XRP като нерегистрирана ценна книга.

февруари 4, 2023 17:00 2 мин. четене

100% ръст на акциите на MicroStrategy (MSTR)

Производителят на софтуер за бизнес анализи MicroStrategy закупи над 8,800 биткойна (BTC) по време на масовия срив, който пазарът на криптовалути претърпя през 2022 г., докато акциите му се увеличиха повече от два пъти от началото на годината.

февруари 4, 2023 16:00 2 мин. четене