НАЧАЛО Други

Ето защо Ripple няма да се повлияе от решението на SEC за LBRY

ноември 9, 2022 11:44 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо Ripple няма да се повлияе от решението на SEC за LBRY

По-рано тази седмица Комисията по ценни книжа и фондови борси успя да осъди LBRY за продажба на нерегистрирани ценни книжа на своята децентрализирана платформа.

Според крипто сектора обаче това може да създаде прецедент за останалата част от индустрията. Както LBRY, така и крипто общността изразиха своите опасения, че тази победа може да се отрази и на делото между SEC и Ripple.

Има обаче хора запознати с въпроса, които смятат, че делото срещу LBRY и делото срещу Ripple не си приличат.

Трейдърът Бен Армстронг написа в Twitter, че според него делото между SEC и Ripple вероятно ще остане незасегнато от решението спрямо LBRY, въпреки че обвиненията са същите.

На 9 ноември, канал в Youtube, подкрепен от Джон Е. Дийтън, публикува видео с няколко причини, поради които победата на SEC срещу LBRY няма да засегне Ripple.

Дийтън сподели, че съдията, който е разглеждал делото, е следил съдебния процес срещу SG. Делото от 2003 г. е заведено срещу компания, управляваща “виртуална борса“, която в крайна сметка се е оказала Понци схема. Съдията по делото срещу Ripple обаче не следва делото на SG.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Cardano (ADA): Ще се върне ли алткойнът до $0.50?


Според него също така делото срещу Ripple се води във втори район, който включва Ню Йорк, Кънектикът и Върмонт. Делото LBRY е в първия окръг на Ню Хемпшир, а Дийтън добави, че SEC са избрали компания в малка юрисдикция, защото биха имали благосклонен съдия. Освен това различните дела, които Комисията по ценни книжа и борси е спечелила, са били в различни окръзи, с различни закони. 

Според комисията няма значение дали емитентът не е промотирал актива по никакъв начин, а съдия Торес, който води делото срещу Ripple, може да сметне, че това е погрешна аргументация.

Дийтън заяви:

В 76-годишната съдебна практика никога не е установен инвестиционен договор, когато няма връзка между купувача и продавача.

Освен това XRP Ledger има своята полезност. Поддържа се от MasterCard и Visa, и се използва като заместител на фиатните валути в някои случаи. Също така няколко международни юрисдикции като Япония, ОАЕ, Великобритания, Швейцария и Сингапур са обявили, че XRP не е ценна книга.

Цялото видео може да гледате тук:

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

декември 10, 2023 18:00 1 мин. четене

10 американски милиардера, които станаха още по-богати през 2023 година

Богатството на милиардерите нарасна значително през тази година благодарение на процъфтяващия фондов пазар, който се характеризира с над 20-процентно увеличение на индекса S&P 500 и над 50-процентно увеличение на Nasdaq 100 от началото на годината.

декември 10, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа въвежда нови регулации за развитието на изкуствения интелект

Европейските законодатели постигнаха новаторско споразумение за регулиране на изкуствения интелект (AI), което проправя пътя за цялостен закон за AI в западните държави.

декември 10, 2023 16:00 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

По време на годишната среща на върха на БРИКС 2023 алиансът обяви разширяване на дейността си с участието на шест държави. 

декември 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.