НАЧАЛО Крипто Крими

SEC осъди проекта LBRY за продажба на нерегистрирани ценни книжа

ноември 8, 2022 15:43 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC осъди проекта LBRY за продажба на нерегистрирани ценни книжа

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ успя да осъди peer-to-peer мрежата за разпространение на съдържание LBRY.

Окръжният съд на САЩ за окръг Ню Хемпшир постанови, че LBRY са предлагали своя токен LBRY Credits (LBC) като нерегистрирана ценна книга.

Комисията по ценните книжа и фондовите борси заведе дело срещу платформата за децентрализирано съдържание за продажба на нерегистрирани ценни книжа през май 2021 г. само няколко месеца след като заведе подобно дело срещу Ripple и техния токен XRP.

В отговор на решението от компанията туитнаха, че ще ближат раните си известно време, но няма да се откажат.

LBRY твърдяха, че LBC има полезност, аргументирайки се, че някои купувачи са възнамерявали да използват токена, вместо да го държат като инвестиция.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето защо Биткойн (BTC) падна под $20,000


Федералният съдия Пол Барбадоро отхвърли този аргумент:

Нищо в съдебната практика не подсказва, че токен с едновременно потребителски и спекулативни употреби не може да бъде продаден като инвестиционен договор […] Съответно изявленията на част от притежателите на LBC, че са закупили LBC за използване в блокчейна на LBRY, имат ограничено значение при определянето на това дали LBRY са го предлагали като ценна книга.

Той добави:

Въпреки че неизвестен брой купувачи може да са придобили LBC отчасти за потребителски покупки, това не променя факта, че обективните икономически реалности на предлагането на LBC от LBRY установяват, че те са го предлагали като ценна книга.

Сагата с LBRY се следи отблизо от юристите, тъй като може да се окаже знаково дело. Победата на агенцията вероятно ще има сериозни последици за делото срещу Ripple, тъй като SEC ще използва решението, за да подкрепи позицията си, според LBRY.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери откраднаха близо $800,000 от общността на Azuki

Акаунтът в Twitter на водещия проект за незаменяеми токени (NFT) Azuki беше компрометиран в петък, в резултат на което бяха откраднати криптоактиви на стойност малко под $800,000.

януари 28, 2023 19:03 2 мин. четене

Хакери представящи се за Robinhood се опитаха да разпространят фалшив токен

Хакери проникнаха в профилите на Robinhood в социалните мрежи с цел да разпространят фалшив токен наречен RBH в Binance Smart Chain (BSC).

януари 27, 2023 11:07 1 мин. четене

Севернокорейски хакери свързани с кражбата на $100 милиона от Harmony

В понеделник ФБР потвърди, че Lazarus Group и APT 38 стоят зад кражбата на $100 милиона от блокчейн платформата Harmony през юни миналата година и са се опитали да изперат парите чрез протокола за поверителност RAILGUN.

януари 26, 2023 21:00 1 мин. четене

Европол задържа крипто на стойност над $19 милиона свързани с Bitzlato

Като част от мерките за правоприлагане, предприети срещу криптоборсата Bitzlato – Европол заяви, че са задържани крипто портфейли, в които има дигитални активи на стойност над $19 милиона.

януари 24, 2023 16:11 2 мин. четене