НАЧАЛО Крипто Крими

SEC осъди проекта LBRY за продажба на нерегистрирани ценни книжа

08.11.2022 15:43 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC осъди проекта LBRY за продажба на нерегистрирани ценни книжа

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ успя да осъди peer-to-peer мрежата за разпространение на съдържание LBRY.

Окръжният съд на САЩ за окръг Ню Хемпшир постанови, че LBRY са предлагали своя токен LBRY Credits (LBC) като нерегистрирана ценна книга.

Комисията по ценните книжа и фондовите борси заведе дело срещу платформата за децентрализирано съдържание за продажба на нерегистрирани ценни книжа през май 2021 г. само няколко месеца след като заведе подобно дело срещу Ripple и техния токен XRP.

В отговор на решението от компанията туитнаха, че ще ближат раните си известно време, но няма да се откажат.

LBRY твърдяха, че LBC има полезност, аргументирайки се, че някои купувачи са възнамерявали да използват токена, вместо да го държат като инвестиция.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето защо Биткойн (BTC) падна под $20,000


Федералният съдия Пол Барбадоро отхвърли този аргумент:

Нищо в съдебната практика не подсказва, че токен с едновременно потребителски и спекулативни употреби не може да бъде продаден като инвестиционен договор […] Съответно изявленията на част от притежателите на LBC, че са закупили LBC за използване в блокчейна на LBRY, имат ограничено значение при определянето на това дали LBRY са го предлагали като ценна книга.

Той добави:

Въпреки че неизвестен брой купувачи може да са придобили LBC отчасти за потребителски покупки, това не променя факта, че обективните икономически реалности на предлагането на LBC от LBRY установяват, че те са го предлагали като ценна книга.

Сагата с LBRY се следи отблизо от юристите, тъй като може да се окаже знаково дело. Победата на агенцията вероятно ще има сериозни последици за делото срещу Ripple, тъй като SEC ще използва решението, за да подкрепи позицията си, според LBRY.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Американското правителство мести конфискувания Биткойн от хакера на Bitfinex – повод за притеснение?

Правителството на САЩ е прехвърлило Биткойн на стойност $922 милиона от два крипто портфейла със средства, конфискувани от Bitfinex.

29.02.2024 15:00 1 мин. четене

Хакерът, който отмъкна 120,000 BTC вече е свидетел за американското правителство

В неочакван обрат на събитията Иля Лихтенщайн, който се прочу с участието си в хакерската атака срещу Bitfinex заедно със съпругата си Хедър Морган, сега се превърна в ключов свидетел на правителството на САЩ.

28.02.2024 18:00 2 мин. четене

Екстрадицията на основателя на Terra може да бъде отложена – отново

Съдебната сага, в която е замесен До Куон, основателят на Terraform Labs, може би ще претърпи нов обрат.

27.02.2024 21:00 1 мин. четене

Американски прокурори искат бившия директор на Binance да предаде всичките си паспорти

Американските прокурори настояват бившият главен изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао да предаде паспортите си и да остане в Съединените щати по време на съдебния процес.

27.02.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.