НАЧАЛО Алткойни

Cardano (ADA): Ще се върне ли алткойнът до $0.50?

ноември 9, 2022 7:55 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Cardano (ADA): Ще се върне ли алткойнът до $0.50?

Крипто пазарът прекрати краткосрочният си подем и голяма част от дигиталните активи започнаха стремглаво да се насочват към своите предишни дъна. Например Cardano (ADA) загуби 9% от стойността си през последните 24 часа.

През последните седмици се наблюдаваше покачване на цените на повечето криптовалути поради неотдавнашното рали на Биткойн. Въпреки това множество експерти смятат, че крипто зимата все още продължава, но наближава заключителните си фази.

Сривът на по-голямата част от пазара промени траекторията на повечето токени – включително и на ADA. Независимо от това механизмът на блокчейна и стабилно развиващата се екосистема на Cardano продължават да привличат нови инвеститори към проекта.

Широкият спектър от приложения на Cardano за смарт договори и dApps вероятно ще доведе до приемането на токена от повече платформи.

Планове за развитие

На 2 ноември 2022 г. Cardano представи бъдещите си планове за развитие като компанията майка Input Output HK (IOHK) публикува важна информация за основната мрежа на Daedalus 5.1.1. Тази информация предизвика положителни реакции от страна на крипто общността.

Daedalus е портфейл за криптовалута, който поддържа само токени ADA и разполага със стабилна защита. Освен това портфейлът дава възможност на потребителите да залагат (стейкват) своите токени и да печелят награди. Пускането на този портфейл беше дългоочаквано събитие в крипто пространството, тъй като той предлага на потребителите допълнителен слой на сигурност.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: FTT: Криптовалутата на FTX се срина с 80%


Това развитие обаче не оказа съществено влияние върху ценообразуването – същата ситуация, която наблюдавахме и при актуализацията Vasil, тъй като тя също напук на очакванията не разпали възходящ тренд.

Ще достигне ли Cardano до $0.50?

ADA достигна своя исторически връх от $3.10 на 7 септември 2021 г. и все още не е надминал това ценово равнище.

На графиката на алткойна индикаторът “Каналът на Дончиан” сигнализира за потенциално покачване на цената в краткосрочен план – с други думи нивото от $0.50 не изглежда толкова нереалистична цел.

Индикаторът MACD също сочи към бичи настроения в мрежата на Cardano. Трябва да се отбележи обаче, че двете линии (на конвергенция и дивергенция) са почти в контакт. Това показва, че бичият сантимент вероятно може да бъде краткотраен, без значителни ценови промени.

 

Ако цената на ADA успее да пробие над критичното ниво на съпротива от $0.58, то вероятно ще криптовалутата ще инициира стабилен възход.

Въпреки това, ако Cardano падне под критичното ниво на подкрепа от $0.33, монетата вероятно може да продължи стремглаво надолу и да регистрира нови дъна.

Вторият сценарий към настоящия момент изглежда по-вероятен, тъй като алткойна се търгува на цена от $0.37 и се движи по-близо до нивото на подкрепа.

След скорошните събития около слуховете за финансови проблеми на крипто борсата FTX и предложението за придобиване от страна на Binance, крипто инвеститорите изглежда са започнали да изпитват несигурност, което доведе до заличаването на повече от $800 милиона от пазара.

В краткосрочен план ADA трудно може да пробие над нивото си на съпротива – като за да постигне това, активът ще трябва да скочи с близо 100% от настоящата си цена. Въпреки това, с постоянния ръст на новосъздадените адреси в мрежата и цялостната активност по проекта, предишния връх на алткойна със сигурност не изглежда недостижим.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Алткойн скочи с 800% от началото на годината – ще продължи ли възхода?

Крипто аналитикът Майкъл ван де Поуп посочи алткойн с ниска капитализация, който тази година е отбелязал почти 9-кратни печалби, който може би се подготвя за по-нататъшен възходящ импулс.

септември 30, 2023 19:00 1 мин. четене

Добра инвестиция ли е Arbitrum (ARB) в момента?

Измина приблизително седмица, откакто от Arbitrum представиха програмата си за безвъзмездни средства, и мрежата вече отбелязва обещаващи промени, което показва ефективността на стратегията им.

септември 30, 2023 17:00 2 мин. четене

Революционният VC Spectra (SPCT) привлича инвеститори, докато Avalanche (AVAX) и BNB търпят загуби

Експертите анализират три топ алткойна, VC Spectra (SPCT), Avalanche (AVAX) и BNB, в условията на мечи пазар. Прочетете, за да разберете кой може да е най-добрият избор за инвеститорите.

септември 30, 2023 16:20 4 мин. четене

Анализатор споделя прогнозата си за 3 алткойна, позиционирани за възход

Познат под псевдонима “Altcoin Sherpa”, крипто анализатор сподели, че Worldcoin (WLD) може да претърпи увеличение с над 11% спрямо настоящата си оценка.

септември 30, 2023 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.