Home

Ел Салвадор планира да вкара Биткойн в банковата система

16.06.2024 21:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ел Салвадор планира да вкара Биткойн в банковата система

Правителството на Ел Салвадор представи предложение за реформа и създаване на частна инвестиционна банка.

Според един от последните постове, написани от Милена Майорга, посланик на Салвадор в САЩ, предложената реформа се отнася най-вече до разрешаване на банките да оперират с Биткойн и долари.

Следователно ако предложението бъде прието, то банката ще може да приема депозити, както и да предлага заеми и други финансови услуги, използвайки Биткойн в допълнение към щатския долар.

В доклад на местна медия се посочва, че тази реформа има за цел също така да даде възможност на частните банки да поискат разрешение за предоставяне на услуги, свързани с дигитални активи и BTC.

Реформата има за цел да създаде подходяща правна рамка за частната инвестиционна банка на страната, която ще спомогне за насочването на финансови ресурси към стопански субекти и правителствени проекти. Капиталовото изискване за такива банки е определено на $50 милиона, като същевременно те могат да имат чуждестранни акционери.

Според доклада, за разлика от традиционните банки частните инвестиционни банки биха могли да имат по-малко строги регулации, като например премахване на забраната за сключване на договори между чуждестранни лица със свързани лица или премахване на ограниченията за концентрация на кредити и ограниченията за кредитна експозиция на един кредитополучател.

Законодателното събрание е получило, но все още не е одобрило въпросното предложение за реформа.

 

 

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кога Биткойн може да се върне към историческия си връх според анализатор

Известният търговец на криптовалути Майкъл ван де Поуп наскоро заяви, че криптовалутата Omni Network (OMNI) може да е готова за значителен възход.

20.07.2024 21:00 2мин. четене

Голяма американска банка инвестира значителни средства в този Биткойн ETF

Хънтър Хорсли, главен изпълнителен директор на Bitwise Invest, обяви, че голяма американска банка поема значителен ангажимент към спот BTC ETF на Bitwise, както и към други ETF-и с фокус върху криптовалутите.

20.07.2024 20:00 1мин. четене

Над $2 милиарда са постъпили в американските спот Биткойн ETF-и за последните 2 седмици

Американските спот борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн са привлекли над $2 милиарда през последните две седмици, което отразява подновения пазарен оптимизъм.

20.07.2024 18:00 1мин. четене

Доклад на ARK Invest изтъква устойчивостта на Биткойн на фона на пазарните предизвикателства

През 2020 г. германските власти ликвидираха 50,000 BTC, иззети от платформата за “пиратско” съдържание Movie2k, което доведе до спад на цените на Биткойн от над $70,000 до под $55,000.

20.07.2024 14:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.