НАЧАЛО Други

Ето кои са най-коментираните акции тази седмица

23.02.2024 10:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кои са най-коментираните акции тази седмица

Въпреки че WallStreetBets може и да няма същата доминация, както по време на манията по GameStop, тя остава важен център за различни хора, включително инвеститори на дребно, спекуланти, дей трейдъри, онлайн коментатори и опитни анализатори на фондовия пазар.

Въпреки колебанията, общността остава стабилна, като към 23 февруари има около 15 милиона членове. Техните дискусии и дейности все още оказват значително влияние върху световните пазари, като предлагат информация за настроенията на обикновените инвеститори по отношение на различни акции.

Нека разгледаме акциите, които най-често се обсъждат в WallStreetBets тази седмица, като се използват данни от Quiver Quantitative – платформа, известна с проследяването на забележителни сделки и споделянето на прозрения, особено в социалните медийни платформи като X на Илон Мъск.

Водеща в разговорите тази седмица е Nvidia, известен играч в индустрия на полупроводниците, със забележителен ръст на споменаванията, достигайки 3,331 – увеличение от 116.72% в сравнение с предходната седмица.

Този скок не е изненадващ, като се има предвид значителната роля на Nvidia в сектора на изкуствения интелект (AI). Неотдавнашната волатилност на акциите на NVDA обаче може да се отдаде на отчета за приходите ѝ за четвъртото тримесечие, публикуван след затварянето на пазара на 21 февруари, който стимулира както очакването, така и последвалите пазарни движения.

През 2024 г. Nvidia беше сред най-добре представящите се компании, като акциите ѝ показаха 40.08% увеличение от 1 януари насам, като затвориха на $674.72 и се покачиха до $759.84.

Близо до нея се нарежда Super Micro Computer, която през 2024 г. преживя подобен на меме акция подем, като нарасна от приблизително $285.45 в началото на годината до около $1,030 на 15 февруари. Въпреки това, последните споменавания в WallStreetBets са намалели с 12.26%, което съвпада с 10.90% спад в цената на акциите.

Въпреки тази корекция SMCI остава със 157.20% нагоре от началото на годината, като на 21 февруари затвори на ниво от $734.17, а продължителната търговия показва потенциал за възстановяване, достигайки $825.80.

SPDR S&P 500 ETF Trust също привлече значително внимание на WallStreetBets тази седмица, като беше споменат в 718 случая, което отразява 70.55% увеличение спрямо предходната седмица. Този ETF, отразяващ индекса S&P 500, отбеляза 5.20% увеличение от 1 януари насам, като затвори на ниво от $497.21.

Освен това дискусиите около изкуствения интелект (AI) нараснаха в WallStreetBets с 654 споменавания, което представлява увеличение с 94.07% спрямо предходната седмица, отразявайки нарастващия интерес и очакване около акциите и технологиите, свързани с AI.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Руски министър с важно съобщение за финансовото бъдеще на съюза

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков сподели в интервю, че страните от БРИКС обсъждат използването на трансакции със стабилни монети и на платформа за плащания в CBDC с цел подобряване на финансовата интеграция.

24.04.2024 7:00 1 мин. четене

БРИКС: Ще замени ли съюза долара с криптовалути?

Страните от БРИКС развиват смела програма за отказ от щатския долар в полза на единна криптовалута за международна търговия.

23.04.2024 16:00 2 мин. четене

Уличиха двама адвокати от SEC в неправомерни действия срещу крипто проект

Двама адвокати на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) – Майкъл Уелш и Джоузеф Уоткинс – подадоха оставка след критики от страна на федерален съдия за работата им по крипто дело, свързано с платформата DEBT Box на Digital Licensing Inc.

23.04.2024 15:00 1 мин. четене

Прогноза за бъдещето на долара от Morgan Stanley

Morgan Stanley прогнозира светло бъдеще за щатския долар (USD), въпреки опасенията във финансовата сфера за неговата уязвимост в условията на многополюсен валутен пейзаж.

23.04.2024 14:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.