НАЧАЛО Алткойни

Ето кои алткойни са на прага на сериозен пробив според данни на Santiment

24.01.2024 17:14 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кои алткойни са на прага на сериозен пробив според данни на Santiment

Известна компания за пазарни анализи изтъкна опасенията, свързани с някои алтернативни криптовалути, като предположи, че тези опасения могат да послужат като катализатор за потенциални ценови скокове.

Въз основа на прозренията на Santiment, Биткойн Кеш (BCH) и Loopring (LRC) в момента са изправени пред негативни настроения на фючърсния пазар, както показва процентът на финансиране на борсата за криптовалути Binance. Графиката, предоставена от Santiment, илюстрира неотдавнашната тенденция на негативно отношение към процента на финансиране за двата актива през последния месец.

Процентът на финансиране, обозначаващ таксата, плащана между притежателите на фючърсни договори на Binance, постоянно показва отрицателна стойност за BCH и LRC. Това предполага преобладаване на късите позиции, при които търговците са готови да плащат такси, за да поддържат мечите си позиции. Подобна пазарна динамика предполага преобладаващи настроения на страх, несигурност и съмнение (FUD) сред търговците по отношение на тези алткойни.

Интересното е, че тези мечи настроения потенциално биха могли да работят в полза на цените на алткойните. Santiment отбелязва, че въпреки негативната перспектива, както BCH, така и LRC са показали признаци на обрат през изминалия ден. Ако пазарът продължи да се възстановява, шортовете може да се сблъскат с ликвидация, което ще послужи като потенциален стимул за цените на алткойните.

По-специално Биткойн Кеш в момента изпитва значителен FUD на Binance. Тъй като активът започва да се покачва, съществува възможност за скуиз, характеризиращ се с бързо и рязко движение на цените. Като се има предвид преобладаващият процент на финансиране и очертаващото се ценово действие, BCH може да претърпи подем, ако настъпи скуиз.

Премествайки фокуса върху алткойните като цяло, Glassnode, фирма за блокчейн анализи, разгледа представянето на различни алткойн сектори спрямо Биткойн. Фирмата категоризира сектора в четири индекса: DeFi Index, GameFi Index, Scaling Index и Staking Index. Предоставената графика показва покачване на различните алткойн индекси след одобрението на спот Биткойн ETF по-рано през месеца.

Тази тенденция предполага, че въпреки разпродажбата на Биткойн (BTC) при тази новина, сред пазарните участници има повишен апетит за риск за алткойните в различните сектори.

Що се отнася до цената на BCH, след неотдавнашния си положителен импулс активът се насочи към нивото от $238.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

SEC отлага решението си за Етериум ETF на BlackRock

Според последните актуализации Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) е решила да забави отговорът на искането на BlackRock за спот Етериум ETF.

05.03.2024 13:00 1 мин. четене

Dogecoin: Китовете се активизират, изпращайки десетки милиони към топ крипто борсите

Whale Alert, известна компания за проследяване на значителни движения на криптовалути, идентифицира близо дузина значителни трансакции с Dogecoin на Coinbase, водещата американска борса за криптовалути.

05.03.2024 10:00 2 мин. четене

Цената на тази меме криптовалута може сериозно да се срине тази седмица

Pepe (PEPE) се превърна в отличник на пазара на криптовалути, като отбеляза значителни печалби както на дневна, така и на седмична база.

05.03.2024 7:00 2 мин. четене

Прогноза за бъдещето на AI криптовалутата Worldcoin от ChatGPT

Worldcoin (WLD) претърпя спад от над 1.7% през последните 24 часа след съобщенията, че Илон Мъск е започнал съдебни действия срещу монетата OpenAI.

04.03.2024 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.