НАЧАЛО Алткойни

Ето къде мигрират проектите от екосистемата на Terra

юли 10, 2022 11:16 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето къде мигрират проектите от екосистемата на Terra

Този блокчейн, съвместим с EVM, вече е обхванал десетки проекти, които са напуснали Terra (LUNA).

Райън Уайът, главен изпълнителен директор на Polygon Studios, сподели актуална информация за миграцията на Web3 протоколите от блокчейна Terra (LUNA).След като в средата на май Terra (LUNA) и нейната стабилна монета TerraUSD (UST) се сринаха, десетки протоколи избраха да преминат към Polygon Network (MATIC). Уайът твърди, че над 48 проекта вече са прехвърлили изцяло проектите си към Polygon Network (MATIC).


На 15 май, на фона на най-драматичната фаза на срива на Terra (LUNA), главният изпълнителен директор на Polygon Studios заяви, че неговата екосистема ще подкрепи миграцията на протоколите към Polygon.


Той заяви, че Polygon „ще вложи капитал и ресурси„, за да осигури безпроблемна миграция както на проектите, така и на техните общности от Terra (LUNA).


Екосистемата на Terra (LUNA) се срина поради драматичното изтегляне на ликвидност от Anchor Protocol (ANC), който беше основоположен.


LUNA и UST спаднаха почти до нула за няколко дни. На 27 май 2022 г. До Куон от Terra рестартира блокчейна, ребрандирайки го Terra 2.0. Нейната екосистема от dApps обаче беше унищожена.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето какво изкупуват Етериум (ETH) китовете

Преди срива за известно време Terra (LUNA) беше най-голямата платформа за смарт договори по TVL след Етериум. През последните седмици нейните TVL метрики спаднаха почти 1000 пъти, според DeFi Llama.


Както от CryptoDnes отразихме, след срива на Terra през май срещу Terraform Labs и нейния съосновател До Куон бяха повдигнати няколко обвинения. В резултат на скандала няколко регулаторни органа от цял свят започнаха официални разследвания.

Имаше обвинения, че сривът на алгоритмичната стабилна монета TerraUSD (UST) е бил вътрешна работа и компанията Terraform Labs на До Куон е разполагала с достатъчно активи в Tether (USDT) и TerraUSD, за да ги използва за незаконни дейности.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Инвеститор премести милиони XRP – ето къде отиват

Блокчейн тракерът Whale Alert отбеляза няколко блокчейн транзакции, които сочат, че голям инвеститор мести милиони долари в XRP.

декември 2, 2022 8:22 1 мин. четене

Защо да изберем Етериум пред Биткойн – Д. Гохщайн

Основателят на Gokhshtein Media, Дейвид Гохщайн каза, че в момента би избрал Етериум (ETH) пред Биткойн (BTC) само поради възвръщаемостта.

декември 2, 2022 6:04 1 мин. четене

Твърде късно ли е да си купите Shiba Inu?

Твърде късно ли е да купите Shiba Inu? Тази статия ще се опита да даде отговор на този въпрос.

декември 1, 2022 16:19 1 мин. четене

Цена на Solana: Панически разпродажби или краят на криптовалутата?

Цената на Solana беше една от най-засегнатите от срива на крипто борсата FTX. Пазарната стойност на токена изпита внезапен спад от $37.2 до $13 в началото на ноември. След този спад актива се търгуваше в диапазон, разкривайки бичи модел.

декември 1, 2022 13:24 1 мин. четене